הגשת תביעה - לפני/אחרי ניתוק?

  • תביעה בגין תקלות חוזרות ונשנות במכשיר סולולרי
    תום | 03/02/2010 20:51

    שלום רברכשתי מכשיר סלולרי מחברת אורנג' לפני 3 חודשים ומאז לא הפסיקו התקלות במכשיר. הייתי אצלם לפחות 5 פעמים וכל פעם הפצרתי בהם שיחליפו את המכשיר לחדש אך הם לא הסכימו לעשות כן אלא רק לתקן אותו (לא כל כך בהצלחה כנראה). אני מעוניין לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות ולבקש לבטל את העסקה. השאלה שלי היא כזו- האם כדאי להתנתק מהחברה לקבל מהם קנס מאוד גדול ואז לתבוע אותו בחזרה בבית המשפט+ פיצויים או שכדאי להגיש את התביעה מבלי להתנתק קודם (הפחד הוא כמובן שאני אתנתק מהחברה, אפסיד בתביעה ואז אתקע עם קנס מאוד גדול). שאלה נוספת היא האם ניתן גם לבקש פיצויים על עוגמת הנפש ומה יכול להיות שיעורם. אשמח להתייחסות. תום

    • הגשת תביעה - לפני/אחרי ניתוק?
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/02/2010 00:06

      ערב טוב תום, בשיקוליך היטבת לתאר את הדילמה. ההכרעה היא בסופו של דבר בידך, ועליך לדעת שבכל תביעה טמון סיכון כספי מסוים (גם כשאתה משוכנע שנעשה לך עוול). ניתן להוסיף לתביעה דרישה לפיצוי בגין עוגמת נפש ורצוי לטעמי שלא לנקוב בסכום ולבקש מביהמ"ש שיפסוק פיצוי שכזה כפי ראות עיניו. שיהיה בהצלחה.