מיטה פגומה

  • שתי בעיות משפטיות
    שמוליק | 03/02/2010 10:13

    א. בעיה ראשונה: כ-4 חודשים (אחריות לחצי שנה) לאחר קניית מיטה חדשה בחנות נשברו רגלי המיטה. בעלי החנות הגיעו והבירגו מחדש את הרגליים למרות שטענתי שזו אינה הבעיה. לאחר חודש וחצי נוספים נשברו שוב הרגליים ושוב הגיעו רק להבריג אותם. החנות טוענת שזה נעשה מכיון "שקפצתי על המיטה" ולכן זה אינו באחריות. (אני בן 28 ולא קופץ על מיטות). האם יש עילה לתביעה כולל עוגמת נפש על הנפילה באמצע הלילה? ב. בדירה שכורה החלו להתגלות נזילות. בעל הבית לא עשה כלום ועתה הופיעו פטריות עובש בכל רחבי קירות הבית. בעל הבית טוען שיצבע מחדש למרות שבעל מקצוע הגיע ואמר שהבעיה חמורה וצריך שיפוץ כללי שאותו אפשר להתחיל רק לאחר פסח שכל הקירות יתיבשו. האם בעל הבית חייב למצוא לנו מקום חלופי? מה עליו לעשות? אם הוא לא מוכן לעשות כלום האם אני יכול לחפש דירה חלופית ולגלגל עליו את שכ"ד?

    • מיטה פגומה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/02/2010 14:28

      שמוליק שלום, א. העובדה שהמיטה התפרקה פעמיים תוך פרק זמן קצר מעידה, לטעמי, על פגם במיטה. בשלב ראשון, אני ממליץ לפנות אל בעלי החנות בכתב ולדרוש החלפת המיטה או לחילופין החזרת הכסף ואזהרה שבאם לא יעשו כן, תגיש תביעה ותדרוש, בנוסף לערך המיטה פיצוי בגין עגמת הנפש והנזקים שנגרמו לך. ב. בשלב ראשון, יש לפנות בכתב אל בעל הדירה ולדרוש טיפול הולם בבעיה (כלומר, החלפת צנרת) לאלתר תוך איום שבאם העניין לא יסודר תוך מספר ימים תראה בכך הפרה יסודית של ההסכם או לחילופין תבצע את התיקון בעצמך ותתבע ממנו תשלום בגינו בתוספת פיצוי על הפרת החוזה. בהתאם לתגובתו (או היעדר תגובה מצדו) יהיה מקום לשקול צעדים נוספים.