מוזמן להכנס

  • תביעה לגבי חיוב הוראת קבע חודשיים לאחר הביטול
    רונאל | 02/02/2010 15:25

    שלום, ראיתי חוק שטוען כי חברה שתגבה דרך הוראת קבע סכום מסוים למרות שניתנה הוראת ביטול צפויה לקנס של עד 10000 ש"ח השאלה שלי היא כזאת, למה הכוונה במילה "עד" האם הקנס הוא מיידי אפילו על חודש אחד שנגבה לא על פי החוק? הסכום שנגבה הוא דיי זעום ועומד 100 ש"ח אבל נגבה במשך חודשיים לאחר הביטול! ורק לאחר ששמתי לב לכך דיברתי עם חברת כרטיס האשראי לבטל את החיוב העתידי. בסך הכל אני רוצה לברר אם תביעה רק תביא פיצוי של זיכוי על החודשים שנגבו, או שגם יוטל קנס משמעותי על החברה?

    • מוזמן להכנס
      מישהו | 02/02/2010 16:28

      אתייחס רק לחלק המפרט את עד "10000 ש"ח".. הכוונה, במידה ואכן חברה הורשעה בגין עבירה על חוק זה, יהיה בית המשפט לפסוק נגדה סכום של עד 10000 ש"ח..כלומר,קנס שינוע בין 1-10000 ש"ח

      • פיצוי עונשי
        עו"ד אפי אהרונוב | 02/02/2010 22:59

        ערב טוב רונאל, כפי שנכתב ע"י קודמי, הסך של 10,000 ש"ח הוא התקרה המירבית שניתן לפסוק, ובפועל, ביהמ"ש פוסק סכומים קטנים משמעותית, ומן הסתם יעשה כך גם בתביעה לאור הנסיבות שתיארת.