מוזמן להכנס

  • האם אני יכול לקבל החזר כספי עבור פלאפון פגום.
    מיכאל | 01/02/2010 23:18

    יש בבעלותי מכשיר פלאפון מסוג K1 של חברת מוטורולה שעובד על רשת של חברת פלאפון , המכשיר הנ"ל נרכש מספק מורשה של חברת פלאפון , עקב בעיה שקיימת בפלאפון שהיא שיחות של אנשים אחרים חודרים לשיחות שלי כלומר אני שומע אותם והם שומעים אותי . דיווחתי לחברת פלאפון במוקד שרות 166* על הבעיה ונעשתה בדיקה של השיחות ונמצא הדבר נכון . ונאמר לי שהבעיה במכשיר נגשתי למרכז שרות הקרוב ונאמר לי שהטיפול נעשה רק בעין המפרץ רחוב מאוד מבייתי ובמקום מסוכן נאמר לי לפנות ל 166* התקשרתי ל 166* ולא עונים שם אז הלכתי למקום שבו נרכש המכשיר ודרשתי את כספי עבור המכשיר . המוכרת טענה שלא ניתן להחזיר כסף לאחר שנה וחצי וזו מדיניות החברה , ואני טענתי שמדיניות החברה לא מעניינת אותי מאחר שאני רכשתי את המכשיר פה והוא היה פגום בזמן הרכישה ולא ניתן היה לברר בשום דרך על הבעיה בזמן הרכישה . אני רוצה לתבוע את החברה ורוצה לדעת אם יש פה עילה משפטית

    • מוזמן להכנס
      מישהו | 02/02/2010 11:06

      על סמך פנייתך, ניתן להבין כי התקלה החלה רק כעת (שנה וחצי לאחר הרכישה). לאחר שנה וחצי לא נכון לבקש החזר כספי אלא להסתפק בתיקון התקלה. סיבתך אינה מצדיקה עילה לתביעה, נכון וראוי לתקן סוג של תקלה באמצעות שירות החברה. בהצלחה.

      • תקלה במכשיר
        עו"ד אפי אהרונוב | 02/02/2010 13:50

        מיכאל שלום, אף אני סבור שלא ניתן לדרוש ביטול עסקה בגין פגם שנתגלה (ואולי רק נוצר) שנה וחצי לאחר רכישת המכשיר.

      • לא כל כך הבנתי?
        מיכאל | 02/02/2010 21:46

        צר לי מאוד שאני לא מבין,במידה ונקרא לפגם תקלה(שיכולה לחדור למערכות אבטחה של החברה),וגם אם נגיד שהתקלה חלה רק כעת ,שאומר שאין שום אחריות למוכר על המוצר אלא אחריות חלה על רק החברה שייצרה את  המוצר ,כאשר במקרה הזה יש שתי חברות שאחריות על המוצר שהם חברת פלאפון וחברת מוטורולה,כאשר חברת פלאפון מודה שקיימת תקלה וברור לכל שהיא לא תוצאה של שימוש לא נכון במוצר או כתוצאה של גרמה כל שהי .   אז לא הבנתי למה אני צריך לקבל מכשיר כזה ? ולא לקבל החזר בעבור המכשיר.?

        • לא כל כך הבנתי?
          מיכאל | 02/02/2010 22:02

          צר לי מאוד שלא כל כך הבנתי,במידה ונקרא לפגם בשם תקלה (שיכולה לחדור את מערכת האבטחה של החברה),וגם עוד נגיד שהתקלה חלה רק כעת,שאומר שאין שום אחריות למוכר על המוצר אלא האחריות חלה אך ורק על החברה שייצרה את המוצר ,כאשר במקרה הזה יק שתי חברות שאחריות על המוצר ,שהם חברת פלאפון וחברת מוטורולה,ועוד שלאחר בדיקה נמצא שאכן קיימת תקלה וברור לכל שהיא לא תוצאה של שימוש לא נכון או תוצאה של גורם חיצוני כל שהוא .אז לא הבנתי למה אני צריך לקבל מכשיר כזה ? ולא לקבל החזר כספי?

          • כנס
            מישהו | 03/02/2010 09:56

            לאחר פרק כה ארוך,יש לפעול בהתאם לת.האחריות. אין סיבה לפעול אחרת,גם במקרה זה.