התייחסות

  • הקיר נשבר תוך כדי עבודת שיפוץ, מי ישלם ?
    אילנה | 29/01/2010 06:01

    שלום הזמנתי שיפוצניק להחלפת דלת הזזה + תריס הזזה שנכנסים לתוך הקיר החיצוני של הבית. תוך כדי הורדת משקוף העץ הישן, נשבר חלק לא קטן מהקיר. השיפוצניק טוען שהקיר שנשבר לא היה חזק (הבית נבנה בשנת 1965) והוא לא חשב שזה יקרה ולכן עלי לשלם עכשיו את תיקון הקיר וזה סכום לא קטן. האם עלי לשלם? או ה"תקלה" צריכה להיות על חשבון השיפוצניק? תודה מראש על תשובתכם

    • התייחסות
      איציק {} | 29/01/2010 09:01

      שלום רב, אם בעל המקצוע מכיר כל כך טוב את היסטורית המבנה, היה עליו לקחת זאת בחשבון בטרם נגע במשקוף. משלא עשה כן, ואולי עבד באגרסיביות יתרה, צריך הוא לשאת בנזק כולו. עם זאת, נכון רגע להסתכל על הנזק שנגרם מזווית שונה ואולי להגיע עמו לפשרה של חלוקת הנזק חצי חצי. בעיקרון קיר לא אמור ליפול כתוצאה מפירוק משקוף. אם כבר נפל, אולי באמת היה רעוע וטב כבר לחזקו בקיר חדש וחזק. בטרם מגיעים לפשרה ומשתתפים בעלות, נכון לקבל הצעות מחיר מעוד מישהו בכדי להשוות להצעת הנוכחי במסגרת הפשרה.

      • נזק בעקבות התקנת משקוף
        עו"ד אפי אהרונוב | 29/01/2010 10:34

        בוקר טוב אילנה, להערכתי יש לך יתרון כיון שהשיפוצניק ידע שמדובר בבית ישן ואף לא התריע בפני אפשרות שהקיר ייפול עקב עבודתו. למרות זאת, יעלה בידייך להוציא ממנו פיצוי מלא (גם במסגרת הליך). לכן, בשלב ראשון אני ממליץ לדרוש פיצוי ולהזהיר מפני תביעה תוך שבינך לבין עצמך את נכונה להגיע לפשרה סבירה. באם השיפוצניק יסרב לבוא לקראתך, יהיה מקום לשקול תביעה. שבת שלום.