תביעה בגין הפרת חוזה

  • שאלה
    אבי | 23/01/2010 11:09

    שלום לפני כחצי שנה רציתי לרכוש בית במגדלי יוקרה,הגעתי למשרדי החברה ואלו החתימו אותי על מסמך הצעת רכישה עם התחיבות ל 50000 ש"ח ששילמתי בציק במזכר היה דף אחד,  הצעת הרכישה עם לוח תשלומים בהמשך ביקשתי מהם את החוזה לעיוני והתברר לי שיש בו בעיות רבות כמו תשלום של 35% ללא ערבות בנקאית ( אני לא מבין בזה יותר מדי חבר שמבין עדכן אותי ) למרות שמדובר בקבלן ולא בקבוצת רכישה, ביקשתי כי יחזירו לי את כספי היות ומדובר פה על עסקה ללא ערבות אך הם לא הסכימו ועל מנת להתמודד עם החוזה התקשרתי עם עו"ד שיסדר את החוזה הלא חוקי ויסדר לי ערביות כנדרש ואכן לאחר התערבותו סודר החוזה בהתאם לחוק המכר ושילמתי עבור השירות 8000 ש"ח, יומיים לפני החתימה על החוזה יצרה איתי קשר מנהלת המכירות ואמרה לי כי בכוונתם להגדיל את שטח הדירה וברצונם עוד 200000 ש"ח שלא היו ברשותי,ביקשתי לחשוב קצת וחזרתי אליהם בתשובה כי אינני מעוניין כי אין לי כסף נוסף וזה לא מה שסוכם איתי לפני חתימת החוזה,החברה החזירה לי את כספי. שאלתי היא האם אני יכול לתבוע את הכסף ששילמתי לעו"ד מתוך כוונה לבצע את העסקה שלא הייתה כנדרש ועל פי חוק מכר דירות ובשלב מאוחר יותר בגללם לא בוצעה העסקה כנדרש ( תוספת הכסף שלהם ).

    • תביעה בגין הפרת חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/01/2010 10:27

      בוקר טוב אבי, על-מנת להשיב על שאלתך יש לבחון בקפידה את חוזה הרכישה מול הקבלן. היה והדרישה שגרמה לך לבטל את העסקה אינה מעוגנת בחוזה, יש מקום לשקול הגשת תביעה לפיצוי, ואולי אף בהיקף רחב יותר מזה שציינת. מומלץ להתיעץ עם עו"ד באופן פרטני. שיהיה בהצלחה.