אספקת מוצר שונה ממה שהוזמן

  • אספקה לא נכונה
    רקי | 21/01/2010 10:28

    שלום אני מאוד שמחה לראות שיש מיש שיעזור לי ותודה ע"כ. עשיתי הזמנה של קרמיקה איטלקית יקרה בחנות מסוימת. ולקח כמה שבועות עד שקבלנו את הקרמיקות הביתה וכשזה הגיע בעלי התלבט אם זה מה שהזמנו כי זה היה מאד דומה ובסוף החלטנו שזה זה, על הקרטונים לא היה רשום כלום. וגם לא ארץ יצור. אחרי שהפועלים התחילו כבר לרצף חלק מהבית, הגיע פתאום אבי שמבין בבניה והוא התחיל לבדוק את הקרמיקות ואמר שזה לא יכול להיות מה שהזמנו כי בד"כ על התוצרת הטובה והאיכותית רשום ארץ יצור. ואז התקשרנו לחברה ואחרי ברורים אמרו לנו שבאמת ספקו לנו משהו אחר בטעות שנקרא באותו שם כמו מה שהזמנו. ומה שהם סיפקו לנו היה קרמיקות מהסוג הפשוט והזול ביותר ומאוד דומה בדוגמה למה שהזמנו. ובאותו יום אחה"צ החליפו לנו את הקרמיקות (הם טענו שאנחנו לא בסדר והיינו אמורים לבדוק, אבל אנחנו לא כ"כ מבינים בקרמיקות בשביל לדעת מה לבדוק) בעצם מה שקרה שיכולנו לרצף את כל הבית בסוג הפשוט ולשלם יקר, וכלל לא לדעת ששלחו לנו משהו אחר. בעצם הדבר היה נראה ממש גניבה כי אנחנו לקוחות תמימים שלא יודעים הרבה, ומאוד קשה להאמין שיש שני סוגי קרמיקות עם אותו שם. וזה היה לנו עוגמת נפש מאוד גדולה כי הלך יום עבודה לחינם והפועלים רצו על העבודה המיותרת 2500 ש"ח. זה נראה כמו שרצו לנסות לגנוב אותנו אם זה ילך מצוין ואןם לא אז יחליפו לנו. הם הסכימו לפצות אותנו ב1000 ש"ח מוצרים סניטריים, אבל זה נראה לי מידי קצת וגם כשאבוא לקנות שם עם הפצוי אקבל בסכום היקר את המוצר לעומת שאם קונים קניה רגילה יש להם מחיר מוזל לכל דבר. מה לעשות האם לתבוע ויש לי סיכוים וכמה כסף לתבוע עגמת נפש?

    • אספקת מוצר שונה ממה שהוזמן
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/01/2010 11:40

      ריקי שלום, עושה רושם שניסו 'לעבוד' עליכם וטוב שעמדתם על שלכם, אם כי, לפחות באופן תיאורטי, יתכן ומדובר בטעות לא זדונית. בסופו של דבר הותקן בביתכם הריצוף שקיבלתם. לכן, אם נגרמו לכם נזקים שניתן להוכיחם (למשל, תשלומים נוספים שנדרשתם לשלם או הפסד זמן עבודה מוכח), אני ממליץ לדרוש פיצוי כספי הולם ולאיים בתביעה, ולכך להוסיף פיצוי כספי בגין עוגמת הנפש. אם כל הנזק מסתכם בעוגמת נפש, אזי, בהתחשב בעובדה שבתי המשפט לא נוהגים לפסוק סכומים גבוהים בגין עוגמת נפש, מה גם שיש אפשרות שהתביעה תידחה, הייתי מסתפק במכתבי התראה ולא 'רץ' לתביעה (אא"כ שיקולי הצדק גוברים מבחינתכם על הכדאיות הכלכלית). שיהיה בהצלחה.