מוזמנת להכנס אבל המתיני לאפי

  • בית דפוס טעה בהדפסה
    מיכל מלכה | 20/01/2010 11:58

    שלום רב, אני ביצעתי הזמנה בבית דפוס הכולל משלוח עד הבית, לעלונים בגודל מסויים, אך קיבלתי בפועל גודל אחר. התלוננתי בפני בית הדפוס, וביקשתי שידפיסו הכל מחדש בגודל שאותו הזמנתי מראש. נציג מטעם בית הדפוס הציע לי שבמקום להכין עבורי את הגודל שביקשתי הוא ידפיס לי כרטיסי ביקור כפיצוי, או לחילופין אשלם בנוסף עוד כמחצית מהסכום ששילמתי מלכתחילה, או שאני אבוא לקחת את הפליירים מהמפעל (כשהמפעל נמצא בעיר אחרת, לא בעיר מגוריי ואני ללא רכב, וכן מדובר בחבילה ששוקלת כ-3 ק"ג וכן שילמתי מראש על משלוח עד הבית). הוא כמובן הודה שבית הדפוס עשה טעות. אמרתי לו בפירוש שאני לא מוכנה לספוג את הטעות של בית הדפוס ובוודאי לא אתפשר על גודל שלא ביקשתי או אשלם עוד בנוסף או אבוא לקחת את החבילה בעצמי כיוון ששילמתי מראש על משלוח. הוא הבטיח שידפיס הכל מחדש אך אני לא מאמינה לו. יש לציין שההזמנה מתועדת, וגם לאחר השיחה שלי עימו אני שלחתי לו מייל הכולל סיכום השיחה הטלפונית מולו. האם יש משהו לעשות? ואם כן מה עושים במקרה כזה?

    • מוזמנת להכנס אבל המתיני לאפי
      מישהו | 20/01/2010 15:01

      שלום, ראשית יש לאפשר לבית העסק לממש את הבטחתו ( המתיני לצורך העניין 7 ימים-כמובן בהתאם גם לצרכייך). במידה ותיראי כי תזוזה, העבירי מכתב התראה (רצוי במקרה זה של עו"ד) ואיימי כי בנקיטת צעדים במידה ולא יועברו לרשותך עלונים תקינים. חשוב מאד במקרה זה, להציג את המסמך הראשוני ( דוגמא) אשר נשלחה לספק וכן את התוצר הסופי (עלון) בכדי להוכיח בבוא העת לבית המשפט כי בית הדפוס התרשל. אבל..לתת קצת אמונה בבית העסק לפחות בהתחלה. בהצלחה.

      • טעות בהדפסה
        עו"ד אפי אהרונוב | 20/01/2010 22:43

        ערב טוב מיכל, בעניין הזה אני קצת יותר תקיף מידידנו 'מישהו'. לדעתי, כדאי לפנות לאלתר בכתב אל בית הדפוס, לדרוש שישלח לך את העלונים שהזמנת ובגודל הנכון תוך 7 ימים, על חשבונו, ולציין בסוף המכתב שבאם לא יעשה כן במסגרת הזמן שהוקצב, תפני לבימ"ש בתביעת פיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לך. שיהיה בהצלחה.