מוזמנת להכנס להמלצתי אבל המתיני לאפי

  • החזר כספי בגין מוצר פגום
    אפרת | 19/01/2010 22:05

    שלום רב, קניתי מגפיים תוך הבטחה מהמוכרת שאם הן יתקלפו, אקבל את כספי בחזרה (מנסיוני בנעליים איכותם לא נראתה לי טובה, אך המוכרת הבטיחה שזו חב' טובה ולא היתה תלונה מקונות אחרות, האמנתי). למחרת, לאחר נעילה של פעם אחת בלבד, התקלף המגף (ולא שיחקתי כדורגל,,) פניתי לבעלת החנות (שקיבלה את המגפיים בחזרה), וזו מבקשת לבדוק את הפגם מול חב' המגפיים ולהחזיר לי תשובה. הסברתי לה את טענותי : א. אין לי עניין באותו המגף בשנית, שכן איכותו גרועה. ב. אין לי עניין במגף אחר/זיכוי, שכן רצוני היה במוצר ספציפי זה בלבד. ג. אני דורשת החזר כספי בלבד! המוכרת עברה לפסים לא שירותיים כלל (כינתה אותי "שקרנית",,ואף טרקה לי את הטל', ועשתה זאת שוב כשהתקשרתי בשנית ובשלישית). כיון שהחיוב הכספי עוד לא ירד, פניתי לחב' האשראי אך הם לא הסכימו לבטל את העסקה, גם כשהזכרתי את סעיף 9 מחוק כרטיסי חיוב התשמ"ו - "עסקה במסמך חסר" (החיוב בוצע בחנות תוך חיוב טלפוני בחנות אחרת ללא חתימתי, עד היום אין בידי את החשבונית ולא את המגפיים,,), הם טענו שהעסקה בוצעה, אך אני טענתי שמבחינתי אספקת מוצר פגום אינה נחשבת לביצוע עסקה. שאלותי: א. האם חב' האשראי מחוייבת במקרה זה לבטל את העסקה? ב. באם לא, כיצד אני יכולה לקבל את כספי בחזרה? מודה מראש על הסבלנות והאכפתיות, יום נהדר :) אפרת

    • מוזמנת להכנס להמלצתי אבל המתיני לאפי
      מישהו | 19/01/2010 23:44

      א:נושא חב' האשראי,נראה לי שעדיף לא לנסות לבטל את העסקה באופן זה, את בעצם מוצאת פירצה כלשהי בחוק ועליה מתבססת אולם אין עוררין על כך שקיבלת את המוצר(נניח בצד לרגע את הפגם)ויהיה נכון לטפל זאת אחרת. ב: הדבר המנחה בביטול עסקה זו,האם קיים שלט המציין כי בעת ביטול יינתן זיכוי בלבד,אם קיים שלט כזו,את זכאית לזיכוי ,אם לא,זכותך המלאה לדרוש ולקבל החזר כספי מלא. הסיטואציה אשר את מתארת היא קצת שונה מביטול עסקה רגילה מהסיבה שתיארת(הובטח לך החזר כספי על ידי המוכרת),להבא,כדאי לקבל אישור בעסקאות אלה בכתב,ממליץ באופן ראשוני להפנות מכתב להנהלת החברה ולדרוש את ביטול העסקה מחמת פגם וכן,להוסיף כי הובטח לה ע"י מוכרת החנות החזר כספי מלא. באופן ראשוני,לדעתי,זו הדרך הנכונה בשלב זה.

      • תודה להתייחסותך, וכעצתך, אמתין לעו"ד אפי אהרונוב  לת
        אפרת | 20/01/2010 13:52