אתה מוזמן להכנס לקבלת יידע אבל המתן לאפי

  • ערעור על פסק דין תביעה קטנה
    נחמן פאול | 18/01/2010 20:29

    שלום רב. תבעתי עו"ד בתביעות קטנות וזכיתי. בפסק הדין, שניתן בתאריך 29/12/09 נקבע שהנתבעת יכולה לערער למחוזי תוך 15 יום. כיוון שהנתבעת תרם שילמה, פניתי אליה בדרישת תשלום לפני הוצאה לפועל וזו כתבה לי שהערעור יוגש עד 11/2/10 כיוון שכרגע בתי המשפט מושבתים. שאלותי הן : 1. האם הגשת ערעור פותרת אותה מתשלום החוב? 2. האם אני חלק בערעור, ז"א האם אקבל פניה מבית המשפט להגיב על בקשת הערוער ושם אוכל לדרוש שהיא תפקיד בקופת בית המשפט סכום כסף שיספיק לגביית החוב, שכ"ט עו"ד והוצאות משפט? 3. האם בסוג תביעה זה מקובל שעו"ד עובד על אחוזים או שיש לשלם שכ"ט מראש ? האם אני מחוייב לקחת עו"ד לבית משפט מחוזי או שאוכל להתדיין מולה לבד ? תודה רבה.

    • אתה מוזמן להכנס לקבלת יידע אבל המתן לאפי
      מישהו | 18/01/2010 20:41

      שלום, ראשית,הסיכוי לקבלת עירעור בתביעה קטנה מאד מאד קטן כך שיש סיבה לאופטימיות. לי לא ידוע שיש כעת שביתה כלשהי בבית המשפט (אפי ייתן תשובה סםית בנושא) ובמידה ואכן אכן שביתה,ממליץ לך לפתוח תיק בהוצאה לפועל כבר בעת,הרושם המתקבל הוא שמנ סים (ואני זהיר בדעתי) קצת למרוח אותך ולמשוך זמן (זה קורה לעיתים מתסכול של הפסד בתביעה). אני יכול רק לנחש שאתה הכרת כבר את אופיו של עו"ד בעבר ואתה כלל לא מופתע. אני ממליץ לך להתחיל לפעול ובכל הכוח כבר עכשיו אחרת ימשכו וישחקו. לגבי ייתר השאלות,אינני בטוח במתן התשובוות, המתן לאפי. בהצלחה.

      • כוונתי היתה..
        מישהו | 18/01/2010 20:43

        כוונתי היתה אם אכן אין שביתה בבית משפט תתחיל לפעול ולא לחכות.

        • בקשת ערעור
          עו"ד אפי אהרונוב | 20/01/2010 13:36

          נחמן שלום, אני ממליץ לפנות אל הנתבע בכתב ולדרוש את תשלום סכום הכסף ע"פ פסה"ד תוך מספר ימים קצובים. באם ממשיכים 'למרוח' אותך, כדאי לפתוח תיק בהוצאה לפועל.