תביעה 'קטנה' בדיני עבודה

  • חוזה עבודה שלא בתום לב
    חסוי | 18/01/2010 14:54

    לפני כשנתיים התחלתי לעבוד בחברה מסויימת בתחום ה IT שלא אציין את שמה. החברה ואנוכי חתמנו יחדיו על חוזה עבודה ועבדתי בחברה כ 11.5 חודשים. החברה נהגה שלא בתום לב במעמד חתימת החוזה ולטענתי מגיעים לי כספים ממנה ,המשכורת שולמה כמתחייב אך בחוזה מצויינים כספים נוספים שמגיעים לי: 1. האם אוכל לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות בעצמי או שמא עלי לפנות לבית משפט לדיני עבודה באמצעות עו"ד 2. לקחתי בעבר עו"ד (יקר) ששלח מכתב לחברה שבו כתב את הסעד אותו אני דורש - X שקלים. אינני אשתמש בשירותיו של עו"ד זה ואגש לתביעה בעצמי. האם בתביעה שאגיש אני מחוייב לדרוש את אותו הסכום או שניתן לשנותו (מעלה או מטה)?

    • תביעה 'קטנה' בדיני עבודה
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/01/2010 17:44

      ערב טוב, בביה"ד לעבודה ניתן לנהל הליך של 'דיון מהיר' בתביעות בהן סכום התביעה נמוך יחסית. אין חובה להיות מיוצג ע"י עו"ד ואף קיימת עמדת סיוע להכנת התביעה במזכירות ביה"ד. קח בחשבון שהחברה מצדה אינה מנועה מלהיות מיוצגת ע"י עו"ד. אינך מחוייב למסגרת הסכום שהועלה במכתב ההתראה, ואולם, ביה"ד יתקשה להעלים עיניו לגמרי ממכתב זה.

      • תביעה קטנה בבית הדין לעבודה
        פלוני | 19/01/2010 09:10

        תדה על תשובתך המהירה. האם בכל זאת אוכל לקחת תביעה זו לבית הדין לתביעות קטנות מאחר ואינני מעוניין להתמודד מול עו"ד בבית משפט עם כל גינוני המשפט והכללים החלים בו. כל זאת למרות שהסכום אינו כה קטן (קרוב למקסימום - 30,000)

        • ביה"ד לעבודה
          עו"ד אפי אהרונוב | 19/01/2010 14:25

          שלום פלוני, ביה"ד לעבודה הוא הערכאה שלה הסמכות הייחודית לדון בתביעות שבין עובד למעביד במסגרת יחסי עובד-מעביד. שיהיה בהצלחה.