התעלמות משכיר מהשוכר

  • [שאלה] ניתן לתבוע בעל דירה שלא עונה לשוכר/לדייר?
    שוכר דירה בתל אביב | 18/01/2010 08:38

    אני שוכר דירה בתל אביב. באופן קבוע, בעלת הדירה לא עונה לטלפונים שלי, לא חוזרת להודעות במענה הקולי, לא מחזירה SMSים.. פשוט מתחמקת. גם השארתי לה הודעה אצל המזכירה האישית שלה. בסופו של דבר, הצלחתי להשיג אותה כי התקשרתי מהטלפון שלי בעבודה, אבל ללא כל ספק הייתי אומר שהיא לא מעוניינת לשמוע ממני כל זמן שהצ'קים שהבאתי שלה נפרעים בזמן ללא כל בעיה. מה ניתן לעשות במצב חסר אונים כאמור לעיל? תודה

    • התעלמות משכיר מהשוכר
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/01/2010 13:25

      שלום רב, לא ציינת את הסיבה שבגינה אתה מנסה להשיג את המשכירה טלפונית. באם יש לך טענות משמעותיות כנגדה, למשל, דרישה לתיקונים במושכר וכיו"ב, והיא מתעלמת ממך במכוון, מומלץ, בשלב ראשון, לפנות אליה בצורה מסודרת ובכתב ולאיים בתביעה. ניתן להסתייע בכך בעו"ד. באם לא יחול שינוי בהתנהלותה, ניתן לפתוח בהליך אך עליך לקחת בחשבון שמדובר בהליך ממושך שספק אם בסופו תשיג משהו שיחפה על בזבוז הזמן והאנרגיות בניהולו.

      • להלן הסיבות
        שוכר | 18/01/2010 13:42

        ראשית, תודה על העזרה.הסיבה העיקרית היא ליקויים בנכס.אין לי שום אינטרס לדבר איתה מלבד הרצון לגור בדירה עם אינטלציה תקינה.לסיכום:היא מתעלמת מכיוון שהיא יודעת שהיא צריכה לתת לי תשובות על בעיה שיש בקיר בעקבות רטיבות שגרמה לפטריה וריח מסריח בדירה (מדובר בדירת חדר קטנה וצפופה).

        • ליקויים בדירה
          עו"ד אפי אהרונוב | 19/01/2010 14:24

          שלום רב, פנה אליה בצורה מסודרת ובכתב ודרוש את ביצוע התיקונים תוך פרק זמן מוקצב (שבוע-שבועיים). ציין במכתב שבאם היא לא תעשה כן, תפנה להליך משפטי.

          • תודה וגם
            שוכר | 19/01/2010 15:26

            תודה.התקשרתי אליה ממספר שהיא לא מכירה אתמול בבוקר, והפלא בפלא היא ענתה!בכל מקרה היא הפנתה אותי שוב לאינסטלטור שלה (כמו שהיא עשתה לפני חודשיים).הבעיה היא שבפעם הקודמת (לפני חודשיים), הוא ניסה ללא הצלחה להיפטר מריח הביוב/הפטריה שיש לי בחדר.לאחר שהוא לא הצליח, ניסיתי ליצור איתה קשר ללא הצלחה במשך חודשיים.בכל מקרה, אשקול פניה בכתב.יש דרך לתבוע אותה שתענה לי לטלפונים, תתייחס אליי ותפתור את הליקויים בדירה,שלא דורשת עו"ד והוצאות כספיות כאלו ואחרות?כלומר, אני לא מעוניין לפנות לעו"ד שיגבה ממני כסף בגין התביעה.תודה

            • ניהול תביעה
              עו"ד אפי אהרונוב | 19/01/2010 21:36

              ערב טוב שוכר, ניתן לתבוע בתביעות קטנות או אצל המפקח על המקרקעין. בהצלחה.

              • תודה  לת
                שוכר | 20/01/2010 10:11