תביעה נגד הרשות המקומית

  • תביעה של מועצה אזורית
    אריאל | 17/01/2010 19:59

    האם יש לי עילה לתביעה נגד המועצה האזורית בגין הצפת ביתי בגשמים עקב תפקוד לקוי של תעלת הניקוז ( כל שנה אני משלם אגרת ניקוז כנדרש ) והאם ניתן לתבוע זאת בבית דין לתביעות קטנות או שיש בית דין מיוחד למועצות מקומיות ?

    • תביעה נגד הרשות המקומית
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/01/2010 13:19

      אריאל שלום, באם נגרם לך נזק כתוצאה מרשלנות של הרשות המקומית, ובאפשרותך להוכיח זאת, ניתן לתבוע אותה. את התביעה יש להגיש לביהמ"ש לעניינים מקומיים. כדאי להתיעץ עם עו"ד ו/או מומחים רלוונטיים בטרם הגשת התביעה. בהצלחה.

      • מה זאת אומרת בית משפט לענינים מקומיים ?
        אריאל | 18/01/2010 16:59

        האם זהו בית משפט מיוחד לרשויות מקומיות ואם כן אז האם ניתן לתבוע שם ללא עו"ד ? תודה

        • בימ"ש לעניינים מקומיים
          עו"ד אפי אהרונוב | 18/01/2010 17:40

          אריאל שלום, כשמו כן הוא - בימ"ש לעניינים מקומיים - תביעות מול רשויות מקומיות. בכל בימ"ש ניתן לתבוע ללא עו"ד, ואולם הרשות מצדה יכולה להיות מיוצגת ע"י עו"ד מטעמה, ללא תלות בהיותך מיוצג במקביל ע"י עו"ד מטעמך. כאמור, מומלץ לבחון את קיומה של עילת תביעה בנסיבות שתיארת בטרם אתה 'רץ' לבימ"ש. אי הצלחת תביעתך עלול לעלות לך בתשלום הוצאות משפט לרשות.