דרישת חוב מופרכת

  • מה אומר חוק הגנת הצרכן לגבי קשישים חסרי ישע
    ליאור | 16/01/2010 02:04

    מדובר על קשישת חסרת ישע בת 87 עם אלציימר שחברת גז גדולה החתימה אותה על טופס טכנאי בניגוד להבנתה. מדובר בנוסף על התראה שנמצאה על ריצפת המדרכה בבניין בו משתכנת ובה התראה שתוך שבוע (מ-14/01/2009) אם לא תשלם את החשבון תנותק אספקת הגז לביתה. על ההתראה גובים 7 שח. על חידוש מחדש מוסרים שיגבו עוד 25 שח (גזל בפני עצמו). מדוע לא שילמה? כי נמצא שבכלל השעון שהיה כביכול משוייך לדירתה חובר בכלל לשכנים ולא לה. והיא לכן קיבלה סכום גבוה פי כמה מהחשבון אותו הייתה אמורה לקבל. דרשנו על כן בצורה רטאואקאיבית שיזכו אותה כך שעלות חשבון דו חודשי יהיה 50 שח בלבד. לא קיבלנו כל מענה אלא רק התראה על סגירת הגז. יובהר שלפני חודשים רבים כבר התלוננו על דליפת גז בכניסה לדירתה והחשבונות רק התנפחו מאז. האם חובה עליה לשלם את החשבון או להמתין שיסגרו ואז לתבוע גם על עוגמת הנפש העצומה. במקרה זה לא יהיה מנוס על מנת ללמד את חברת הגז את הלקח הראוי בעושק קשישים חסרי ישע בסך של 30,000 שח. ראינו רק אתמול שהשופט היימן גזר 50,000 שח על חברת אגד כשנהגה קילל וגידף פנסיונרית. נראה שאפילו מקרה זה של חברת הגז חמור פי כמה. בשל הימשכות ניסיון גזילת כספה ללא כל צדק והחתמתה על ידי טכנאי שהוא שליח החברה. אודה התרשמותכם הכללית מהנושא ומה הסעיפים שעלי להפעיל בנושא זה. במידה והשאלה מורכבת מדי אודה להעביר זאת לפורום המתאים. תודה.

    • דרישת חוב מופרכת
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/01/2010 15:31

      ליאור שלום, ניתן להגיש את התביעה כעת ואין צורך להמתין לניתוק. כדאי לדרוש את החזר הסכום שנגבה ב'טעות' וכן פיצוי על עוגמת הנפש. אינך נדרש לתמוך את התביעה בסעיפי חוק אלא רק לפרט את עובדות המקרה המקימות עילת תביעה, במקרה הזה: חיוב הקשישה בגין חיבור שעון לדירה אחרת והוראת ניתוק. שיהיה בהצלחה.