אספקת מוצר פגום

  • טלויזיה שלא עבדה מרגע ההתקנה
    איציק | 13/01/2010 22:55

    רכשתי טלויזיה לאחר שהמתקין עזב את ביתי היא חדלה לעבוד. לאחר דין ודברים עם החברה נשלח טכנאי לוודא שאכן הטלויזיה מקולקלת וסוכם שאקבל חדשה. מאז, במשך שבוע כל הנסיונות לקבל מידע מתי הטלויזיה תוחלף עלו בתוהו . במהלך הזמן ניתן לי מועד להחלפה תוך הבטחה שיצרו איתי קשר. אף אחד לא התקשר בתאריך הנקוב והמכשיר לא הוחלף. לאחר שיצרתי קשר הוסבר לי שאין במלאי. לאחר לחץ רב ואיומים מצידי בתביעה נקבע מועד להחלפה. ההחלפה הותנתה בחתימה שלי על מסמך ויתור על תביעות וטענות מצידי. הטכנאי הגיע עם המכשיר התחיל בהתקנה, כאשר ראיתי את נוסח המכתב סרבתי לחתום והטכנאי קיבל הנחייה לקחת את המכשיר החדש ולהשאיר אותי עם התקול. יש לציין שמדובר במכשיר המרכזי בבית (קיים רק אחד קטן בחדר שינה) ואני ללא מכשיר כבר 9 ימים. מהם יכולות התביעה שעומדות בפני ומה הפיצוי שאני יכול לדרוש (חוק הטכנאים) כמובן שאין לי כרגע כל ברירה אלא לבטל את העיסקה ולגשת לתביעה.

    • אספקת מוצר פגום
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/01/2010 23:04

      ערב טוב איציק, סדר הגדול של הפיצוי שתקבל במסגרת הליך משפטי לא יעלה, לדעתי, על כמה מאות-אלפי שקלים בודדים. בנסיבות אלו מומלץ לפנות אל החברה בכתב, לדרוש התקנת מכשיר+פיצוי הולם ולאיים בתביעה באם לא יעשו כן. בהצלחה.