מכבסה שאבדה מפות

  • מכבסה שאבדה את רכושי
    אבי גולדפינגר | 13/01/2010 16:14

    שלום רב, שלחתי מספר מפות יקרות לניקוי במכבסה. בעל בכל פעם שבאתי לקחת אותם בעל המכבסה תירץ לי תרוצים. לבסוף הודה ששלח את רכושי לניקוי במפעל אחר ושהם אבדו הכל. הוא הבטיח שיפצה אותי בעלות המוצרים ואף שלח אותי להביא הצעת מחיר מחנויות המוכרות את אותו סוג מיוחד של מוצרים. לאחר שראה את הצעת המחיר (בסך 6,000) ש"ח דחה אותי שוב בתרוצים שונים (שאולי הוא מכיר מישהו שיביא לו סחורה זהה במחיר זול יותר) נכון להיום כבר עברה שנה וטרם קיבלתי פיצוי כלשהו. אני מעוניין לתבוע, האם יש לי סיכוי. אני יכול להוכיח שמסרתי לו את הסחורה כי יש לי טופס הזמנה. על טופס ההזמנה מצויין באותיות קטנות שהמכבסה אינה אחראית לנזק ו/או אבדן. האם זה קביל????

    • מכבסה שאבדה מפות
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/01/2010 18:01

      ערב טוב אבי, למרות ההסתייגות בהסכם ההתקשרות (המהווה לטעמי תנאי מקפח בחוזה אחיד אשר ביהמ"ש יכול לבטלו) לדעתי כדאי לתבוע את בעל המכבסה, במיוחד כשלדבריך מדובר באיבוד מפות שא נמסרו בפעם אחת (מה שמעורר חשד להתנהלות זדונית לא ראויה). לסכום העלות של המפות כדאי להוסיף תביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש וטרחה. שיהיה בהצלחה.