חריגה מתקנון מבצע

  • לפני הגשת תביעה קטנה - צרכנות
    שאול שאולוב | 13/01/2010 11:40

    השתתפתי בתחרות כלשהי, שבתקנון שלה כתוב שכל מי שמגיע לקו הגמר זוכר בפרס הראשון (שהיה IPHONE).התחרות, לא שזה משנה, היתה חידון טריוויה בSMS.הגעתי לקו הגמר ומשלא שמעתי מהחברה מארגנת התחרות, התקשרתי אליהם ונציגתם אמרה לי שמתקיימת הגרלה בין כל הפותרים נכונה ורק מי שעלה בגורל יקבל את הפרס.העמדתי אותה מניה וביה על כך שבתקנון כתוב מפורשות ש*כל* מי שמסיים בהצלחה זוכה בפרס. היא הבטיחה לחזור אלי לאחר בדיקה עם הממונה עליה, ובאמת חזרה, ומרה משהו שאפשר לתמצת אותו כ"זה מה יש ואין לי מה להוסיף, זה מה שהתבקשתי למסור לך מהממונים עלי".אמרתי לה שוב שזה בניגוד לתקנון שהם פירסמו (הדפסתי אותו) ושאני מצפה שהם יימלכו בדעתם ויתנו לי את הפרס. היא אמרה שאין לה מה להוסיף. הודעתי לה שאני מתכוון להאבק בהם בכל דרך גם אם זה יגיע לבית משפט, ושתעביר את הודעתי זו לממונים עליה. ובזאת הסתיימה שיחתנו.בדעתי לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. ויש לי מספר שאלות:1) אני חושב שכדאי לפנות אליהם בכתב קודם להגשת התביעה. השאלה היא מה לכתוב במכתב כך שמצד אחד יובן שאני נחוש לפנות לבימ"ש במידה ובקשתי לא תמולא על ידם, ומצד שני שזה לא יישמע חצוף או מאיים. יש איזה נוסח מומלץ?2) במידה והמצב יתדרדר לתביעות קטנות, מה אני בדיוק צריך לתבוע שם? שיתנו לי IPHONE? שיתנו לי את שוויו בשקלים לפי שוויו ביום הזכיה? מה בדיוק אני צריך לבקש? לצרף את התקנון המודפס? זה ערימה רצינית של דפים. אני לא מצפה ששופט בתביעה קטנה יקרא את כל החומר הכביר הזה.תודה על כל עצה!

    • חריגה מתקנון מבצע
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/01/2010 13:45

      שאול שלום, בנסיבות שתיארת יתכן שיש מקום לתביעה משמעותית בהיקף רחב. מומלץ מאוד להתיעץ עם עו"ד באופן פרטני.