התייחסות

  • תביעת מוסד לימודים
    בי"ס תפנית | 12/01/2010 10:37

    בשנת 2008 נרשמתילקורס יועצי השקעות ביחידת לימודי המשך של אוניברסיטה פתוחה "תפנית". שילמתי על הקורס 11000 שח שכללו 6 קורסים. הספקתי לקחת רק 4 קורסים כשהשלוחה באזור חיפה בה למדתי התפרקה. מעכשיו פשר להמשיך ללמוד רק באזור השרון. אני מנסה כבר יות משבוע לקבל מהם תשוה. בחיפה נשארה נציגה אחד שאמרה לי שכשתהיה לה תשובה היא תחזור אלי. תי זה יהי? אין לה מוסג. מבקש לקבל המלצה האם כדאי לי לתבוע אותם? כמה זמן זה יקח וכמה יעלה? תודה מראשלכל העונים בשנת 2008 נרשמתילקורס יועצי השקעות ביחידת לימודי המשך של אוניברסיטה פתוחה "תפנית". שילמתי על הקורס 11000 שח שכללו 6 קורסים. הספקתי לקחת רק 4 קורסים כשהשלוחה באזור חיפה בה למדתי התפרקה. מעכשיו פשר להמשיך ללמוד רק באזור השרון. אני מנסה כבר יות משבוע לקבל מהם תשוה. בחיפה נשארה נציגה אחד שאמרה לי שכשתהיה לה תשובה היא תחזור אלי. תי זה יהי? אין לה מוסג. מבקש לקבל המלצה האם כדאי לי לתבוע אותם? כמה זמן זה יקח וכמה יעלה? תודה מראשלכל העונים בשנת 2008 נרשמתילקורס יועצי השקעות ביחידת לימודי המשך של אוניברסיטה פתוחה "תפנית". שילמתי על הקורס 11000 שח שכללו 6 קורסים. הספקתי לקחת רק 4 קורסים כשהשלוחה באזור חיפה בה למדתי התפרקה. מעכשיו פשר להמשיך ללמוד רק באזור השרון. אני מנסה כבר יות משבוע לקבל מהם תשוה. בחיפה נשארה נציגה אחד שאמרה לי שכשתהיה לה תשובה היא תחזור אלי. תי זה יהי? אין לה מוסג. מבקש לקבל המלצה האם כדאי לי לתבוע אותם? כמה זמן זה יקח וכמה יעלה? תודה מראשלכל העונים בשנת 2008 נרשמתי לקורס יועצי השקעות בבי"ס תפנית שהוא יחידת לימודי חוץ של אונ' פתוחה. שילמתי על הקורס 11000 שח שכלל 6 קורסים. הספקתי לקחת רק 4 קורסים כשהשלוחה של הבי"ס בחיפה התפרקה. מעכשיו כל הקורסים באזור השרון. אני מנסה כבר יותר משבוע לקבל תשובה מנציגי הבי"ס. הם עונים לי שבודקים האם אני יכול לקבל החזר כספי. כמה זמן זה יקח הם לא יודעים.מבקש לקבל המלצה מה עלי לעשות! תודה מראש לכל העונים

    • התייחסות
      איציק {} | 12/01/2010 14:44

      שלום רב, מבין שאתה מבקש החזר כספי היות והמשך מעבר הקורס דולג למקום אחר, דבר המקשה עליך להמשיכו. חשוב שתעיין שוב בחוזה עם והאם לא קיימת לרשותם האופציה לדלג כיתה למקום אחר ללא ביטול עסקה. כך או כך, כשאי בתחילה לכתוב להם ברשום ולטעון בהתאם, כולל החזר כספי. רק לא חר מכן נכון יהיה לבחון תביעה.

      • מוזמן להכנס אבלהמתן לאפי
        מישהו | 12/01/2010 20:29

        שלום, ראשית אכן יש לעיין בתנאי החוזה,אני בספק מאד גדול האם יש סעיף בתנאים אשר יענה על שאלה זו ,אםקיים כזה,הרי שיש לפעול על פיוץ קודם כל,עליך לדעת בעצמך מהי מטרתך, לסיים את הקורס באיזור השרון או לקבל החזר כספי ? לאחר שקיבלת את ההחלטתך, פנה במכתב להנהלת המוסד(פנה להנהלה הראשית של תפנית) ופרט את בקשתך,פרק זמן של 7 ימים לעיתים יכול להתברר כקצר מדי,אפשר למוסד פרק זמן סביר יותר(נניח 21). עצם העובדה שקיימות שלוחות נוספות,מצבך טוב(היית בבעיה אילולא המצב היה אחר,לא היה כלל למי לפנות וגם במקרה תביעה המצב היה לא בהכרח עוזר). במידה וקיבלת תגובה הנושא הסתיים,במידה ולא, שקול צעדיך בהתאם. אגב אתן לך טיפ, ייתכן ויציעו לך להמשיך את הקורס באיזור השרון בניגוד לרצונך(אני מעריך שאתה מאיזור הצפון ולכן בחרת את המוסד החיפאי),לדעתי, תסרב בטענה שאין זה סביר לבקש ממך למוסד כה מרוחק ועמוד על זכותך. שתגיע לנהר תפנה שוב. בהצלחה..

        • העברת קורס למקום מרוחק
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/01/2010 22:49

          ערב טוב לך, לדעתי, יש סיכוי לא מבוטל שגם אם החוזה מאפשר להם להעביר את הקורס למקום מרוחק, תנאי שכזה יבוטל ע"י ביהמ"ש בהיותו תנאי מקפח בחוזה אחיד. בשלב ראשון, מומלץ לפנות אליהם בצורה מסודרת ובכתב ולדרוש החזר כספי מלא תוך איום בתביעה. באם סכום ההחזר גבוה ומצדיק זאת, ניתן ורצוי להעזר בעו"ד. לאחר מכן ובאם לא יענו דרישותיך, כדאי לשקל הגשת תביעה. שיהיה בהצלחה.