התייחסות

  • ביטול צ'קים לתינוקייה עקב חוסר שביעות רצון
    אודליה | 11/01/2010 22:50

    שלום רב, אודה לקבלת סיוע בנושא, לאחרונה נאלצתי להוציא את ביתי מהתינוקיה בה הייתה. ביתי בת ה-11 חוד' אלרגית לאלוורה המצוייה במגבונים. הנושא הועבר לידיעת המטפלות אך אלו מסיבה כלשהי לא ניקו אותה במגבונים שסיפקתי עבורה אלא הרבו להשתמש במגבונים של ילדים אחרים שגרמו לה לפריחות וגירודים קשים. הערתי למטפלות מספר רב של פעמים ובכל פעם הבטיחו מחדש שהנושא יטופל. בפעם האחרונה שקרה הדבר וראיתי כי ישבנה של ביתי מכוסה בפצעים הנראים כמו כוויות התקשרתי בערב לגננת האם (אמה של המטפלת האחראית בתנוקיה) וציינתי גם בפניה שאני דורשת שיעשה שינוי. זו הציעה פיתרון שהיה מקובל עלי. עם זאת בהגיעי ביום המחרת לתינוקיה ביחד עם ביתי, המטפלת תקפה אותי וטענה שאינה יכולה לעשות דבר מעבר לדברים שעשתה עד כה ושמבחינתה המטפלות שלה אינן טועות ועושות את המוטל עליהן. חשתי בעויינות מצדה והתפרץ ויכוח קולני שבסופו החלטתי להוציא את ילדתי מהתינוקייה באופן מיידי ולחפש עבורה מקום אחר. מאחר והתשלום ניתן מראש באמצעות המחאות, פניתי לגננת האם ולבעלה בדרישה לקבל את כספי בחזרה- אולם נעניתי בשלילה. לטענתם, על פי החוזה ומאחר שלא הודעתי על העזיבה חודש מראש, עליי לשלם עבור 3 חודשים. על כן ניגשתי לבנק ובטלתי את התשלום. (על פי החוזה מולם יש לשלם חודש מלא של אוגוסט לאחר הודעה מראש של 30 יום). מבקשת להבהיר כי עזיבת הגן לא נעשתה באופן מתוכנן מראש אלא באופן מאולץ מאחר והמטפלת לא הותירה לי כל ברירה. לו בריאותה של ביתי לא הייתה עומדת על הפרק- היא הייתה נשארת בתינוקייה. מעבר לכך, נגרם לי נזק באופן אישי על כך שבאמצע שנה נאלצתי לחפש גן אחר, לקחת ימי חופש מהעבודה עבור חיפוש הגן וזמן התאקלמות. נאלצתי להתפשר על גן שאינו מתאים לי מבחינת הגילאים והשעות אולם בשלב זה של השנה לא הייתה בידי אפשרות אחרת. אודה על קבלת המלצות לגבי המשך פעילות מול הגן מאחר ואיני מעוניינת להגיע עימם לעימות משפטי (אלא אם כן לא תהיה ברירה) מצ"ב מכתב שמסרתי ביום בו סורבתי לקבל תשלום בחזרה. המון תודות.

    • התייחסות
      איציק {} | 12/01/2010 14:29

      שלום רב, קראתי הן את פנייתך והן את מכתבך למעון שצורף. לטעמי, נהגת באחריות ראשונה לשלום בתך וטוב שעשית כך. מחד עשית נכון, שמעבר להוצאת הבת כתבת מכתב, אך מאידך טעית בזה שבטלת את ההמחאות, שכן מדובר בהליך לא חוקי. לא נשאר לך כרגע אלא לחכות לתשובתם על מכתבך ולפיו תחליטי את המשך דרכך עמם. חשוב שכבר עכשיו תשרייני לעצמך הוכחות בעניין, כגון: תמונות ביתך עם הפריחה על גופה, שיחות טלפון מוקלטות, תכתובת ישנה בנושא, עדים אם יש. כל אלה יעזרו לך במידה ותחליטי לבסוף לתבוע. קחי בחשבון שזכות מקבלת ההמחאות לפתוח כנגדך הליך גבייה בהוצל"פ, ושם את עלולה לשלם גם ריבית והוצאות.

      • ביטול צ'קים
        עו"ד אפי אהרונוב | 12/01/2010 14:44

        אודליה שלום, ככלל, ביטול צ'קים מהווה עבירה (אם כי בפועל לא אוכפים אותה). כמו כן, מנהלות הגן יכולות לפתוח תיק בהוצאה לפועל. היה וכך יקרה, תוכלי להגיש התנגדות לביצוע השטר והתיק יעבור לבימ"ש. לאור העובדה שיש לך טענות מבוססות כנגד הנהלת הגן, איני מוציא מכלל אפשרות שהשטרות לא יוגשו לגבייה בהוצל"פ ובכך תסתיים הפרשה 'בלי בתי משפט'. בשלב זה, עליך להמתין לתגובתן.

        • שיחת טלפון עם מנהלי הגן
          אודליה | 13/01/2010 08:29

          בהמשך להתייחסותכם, אתמול בערב פניתי טלפונית למנהלי הגן בבקשה לסיים את הפרשה מאחר ואיני אוהבת להיות חייבת לאיש. הצעתי להם תשלום עבור השבוע הראשון של חודש ינואר מאחר ובשבוע זה בלבד ביתי הייתה בגן ושאני אספוג את העלויות הכרוכות בהעברתה לגן אחר- תשלום דמי רישום נוספים, הפסד ימי עבודה וכו'. בתגובה הם הסכימו לוותר (כביכול) על חודשים פברואר ואוגוסט אולם סרבו להצעתי והם דורשים תשלום מלא על חודש ינואר. ביקשתי שיחשבו שנית על הדברים מאחר ואני איני מוכנה לכך, מה גם שעבור חודש זה אני משלמת כבר עבור גן אחר. השיחה הסתיימה בכל ששנינו אמורים לחשוב על הצעת פשרה. לא סיכמנו מועד שבו נדבר שנית. מה דעתכם? יש לי בעיה עקרונית עם הנושא- איני סבורה שהם ראויים לתשלום, עם זאת אני מודעת לכך שנושא ביטול הצ'קים עלול להיות בעייתי. האם להניח לנושא עד לנקיטת צעד מטעמם או לשלוח להם המחאה עבור השבוע הראשון של החודש, האם יש הצעות נוספות? המון תודות על התייחסותכם.

        • תגובה... מישהו...???  לת
          אודליה | 14/01/2010 11:10