ביטול עסקת נופש

  • דחוף!!!
    ייצמן | 11/01/2010 19:34

    שלום רב, אנחנו 3 זוגות שביצענו לפני שבוע וחצי הזמנה לחופשה באוסטריה, לצערינו,אחד ההורים של אחד הזוגות נפטר ויצרנו קשר במטרה לבטל את ההזמנה,נאמר לנו שדמי הביטול הם 100 ש"ח לאדם. לאחר שעה בכדי לוודא שאין טעות ואלו הם דמי הביטול, יצרנו קשר בשנית והופתענו לגלות כי היתה טעות ואין אנו יכולים לבטל, רתחנו, הרי נאמר לנו מפורשות שאנו יכולים לבטל ומבחינתו שהחברה תישא בכל הוצאה. יצר איתנו קשר בחור מהנהלת החברה (קצת יותר משעה מהמידע השגוי שנמסר לנו) וטען שאכן נפלה אי הבנה,הוא מצטער אולם הוא מבהיר כי לא ניתן לבטל וההזמנה קיימת והוא עושה זאת בזמן המהיר ביותר שניתן וזאת כדי למנוע כל אי הבנה במקרה. לאחר חצי שעה,קיבלנו מכתב במייל בו מבהירים שוב כי נפלה טעות וההזמנה כאמור קיימת. ההזמנה היא על 12000 ש"ח ואין אפשרות לבטלה. מה הזכויות?

    • ביטול עסקת נופש
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/01/2010 14:38

      שלום רב, אני יוצא מנקודת הנחה שנוהל (אי) ביטול החופשה הוצג לכם או מופיע בהסכם ההזמנה. לגופו של עניין, ככלל, בהנחה שמדובר בהזמנת נופש 'מרחוק' (כלומר בטלפון, למשל) ניתן לבטל אותה תוך 14 ימים ממועד ההזמנה ובלבד שהביטול נעשה לפחות 7 ימי עבודה לפני מועד היציאה לנופש. בביטול הנעשה באופן הזה יש לשלם דמי ביטול בשיעור 5% מהעסקה או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם. היה והביטול אינו עומד בקריטריונים הנ"ל ניתן לבטל את העסקה בהתאם לאמור בהסכם ההזמנה. באם הנציג טעה ואמר לכם שדמי הביטול נמוכים יותר, איני סבור שעצם הטעות שלו מקנה לכם זכות להפחית את דמי הביטול, ואולם, ניתן לעשות שימוש בטעות ולזכות בהנחה על דמי הביטול.