חוק הטכנאים-תגובה

  • חוק הטכנאים בקשר להעתקת קו ע"י בזק
    מיקי | 10/01/2010 18:10

    תואם לי ביקור טכנאי בזק להעתקת קו לאור מעבר דירה, לקראת תום מועד חלון הזמן שהוקצה הטכנאי התקשר אלי והודיע שיש בעיית תשתית לפני הבית ולכן לא ניתן להתקין. העניין חזר על עצמו בשתי הזדמנויות שונות. האם הנני זכאי לפיצוי מכח חוק הטכנאים ? האם הנני זכאי לפיצוי אחר

    • חוק הטכנאים-תגובה
      איריס | 11/01/2010 13:37

      תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן(חוק הטכנאים-בשפת העם) מדבר על איחור/אי הגעת טכנאי לתיקון תקלה/החלפת ציוד מקולקל ולכן העתקה או התקנה של קו אינה מזכה בפיצוי ע פי הגדרת החוק

      • חוק הטכנאים
        עו"ד אפי אהרונוב | 11/01/2010 14:07

        מיקי שלום, באם נגרם לך נזק עקב האיחור (הפסד זמן עבודה, למשל) אתה רשאי לתבוע אותו במנותק מ'חוק הטכנאים' המאפשר לתבוע פיצוי מבלי שיש צורך להוכיח נזק. לגבי תחולת החוק בנסיבות שתיארת, אני סבור שיש מקום לטעון שמדובר בביקור לצורך תקינות מוצר הנחוצה לקיום הסכם למתן שירות. בדומה לכך, חוייבה בעבר אחת מחברות הכבלים ע"י בימה"ש לשלם פיצוי עקב איחור של טכנאי שהוזמן לתקן בעיה בממיר. בכל מקרה, בשלב ראשון כדאי לפנות אל החברה באופן מסודר ובכתב ולדרוש פיצוי על-סך 600 ש"ח לכל איחור ובסה"כ 1,800 ש"ח, תוך איום בהגשת תביעה באם לא ישולם לך הפיצוי. בהצלחה.