ביטול חופשה לחו"ל

  • מי צודק?
    רבקה | 07/01/2010 20:20

    שלום רב, בשל פטירת גיסי, נאלצתי לבטל את ההזמנה שערכתי(עם השטיח המעופף) בגין סופשבוע בווארנה. פניתי לפני מס' ימים למחלקת השירות של החברה וציינתי שאני נאלצת לבטל את ההזמנה מסיבות מותו של גיסי,נענתי שעלי לפנות לביטוח אולם הסברתי שלא עשיתי כזה, ולכן מסרו לי שדמי הביטול הם 100% בטענה כי אני לא עומדת בחוק(משהו לגבי ה-14 יום). בלית ברירה.התבקשתי להפנות מכתב להנהלת החברה וצייני שאני נאלצת לבטל ואני מבקשת לבטל כליל את דמי הביטול,ציינתי את המילים שאני מעדיפה להשאר עם קרוביי מאשר לצאת לנופש. חתמתי את מכתבי בכל שאני מבקשת שוב לבטל מבלי להיות מחוייבת בדמי ביטול. פניתי הבוקר לחברה ושאלתי אם התקבלה החלטה, ואכן מסרו לי שהם שמחים להודיע לי כי הם ההזמנה בוטלה והם הצליחו להפחית את דמי הביטול ב-50% אזי הקנס שלי נשאר 50%. ברגע ששמעתי שהקנס לא בוטל לגמרי,החלטתי לממש את נסיעתי אבל מסרו לי שגם זה לא ניתן היות וההזמנה כבר מבוטלת. אני מסרתי להם שציינתי מפורשות שאני מבקש לבטל ללא דמי ביטול ואם יש קנס כלשהו הרי היה ליידעני בטרם ביטלו והחליטו על קנס כזה. כל השיחות עלו בתוהו, היו לי שיחות קשות איתם והם לא מוכנין לוותר,הם מציינים כי על סמך המכתב לא השארתי כל ספק ובקשתי לבטל,זה אולי נכון חלקית אבל אני במפורש לא ציינתי כל דבר אחר המאפשר להם לגבות דמי ביטול כאלה גם אם לא אצא. אני הולכת לתבוע אותם בכל כספי חזה ובנוסף הוצאות על עוגמת נפש, יש לי סיכוי טוב לדעתי, מה דעתכם בעניין? יודגש כי החברה לא רוצה להתפשר איתי לאור מה שהם טוענים חוצפה וכפיות טובה ..ממש..הם גובים קנס כזה, אינני מממשת את הטיול ואני כפוית טובה.......פחחח

    • ביטול חופשה לחו"ל
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/01/2010 20:43

      ערב טוב רבקה, ראשית, תנחומיי לך ולמשפחתך. תנוחמו מן השמים. לגופו של עניין, אני סבור כי אין לך עילת תביעה חזקה כנגד החברה. ביטול חופשה בסמוך למועדה כרוך בעלויות שונות (טיסה, מלון) שאינן בשליטת החברה ממנה הזמנת את החופשה. העובדה שנאלצת שלא לצאת לחופשה, אינה יכולה להוות בסיס לכך שהחברה היא זו שתיאלץ לשאת בעלויות הביטול כלפי חברות זרות. העובדה שהחברה מוכנה לגבות ממך רק מחצית מתשלום החבילה מהווה הסדר הוגן. בנוסף, הטענה שלך לפיה הסכמתך לביטול החופשה ניתנה רק בתנאי שלא ייגבו דמי ביטול, סותרת את טענתך לפיה ביקשת לבטל את החופשה עקב אסון משפחתי. אני מתקשה לראות את ביהמ"ש מקבל טענה לפיה ביקשת לבטל את החופשה עקב אסון משפחתי, בתנאי שדמי הביטול יופחתו. לאור זאת, בנסיבות אלו, המלצתי היא לקבל את הצעת הפשרה של החברה. אם בכל זאת תבחרי לתבוע אותם, שיהיה בהצלחה.