מימוש פסק דין

  • מימוש החלטת שופט בתביעות קטנות
    נחמן פאול | 05/01/2010 21:22

    שלום רב. תבעתי עו"ד תביעה קטנה והשופט קבע שעליה לשלם לי 20,000 ש"ח. כמו כן , קבע השופט כי יש לה זכות ערעור תוך 15 יום לבית משפט מחוזי. רציתי לשאול האם בתום 15 יום עלי לגשת להוצאה לפועל ולממש את ההחלטה או שיש לפנות לחייבת ? אם היא מערערת , מי אמור למסור לי את כתב הערעור ? האם כדאי , במקרה שהיא לא תשלם לשלוח מכתב " תזכורת " בדבר החוב ולאיים בפניה ללשכת עו"ד ? האם הלשכה היא גוף עם שיניים והאם אי מילוי פסק דין של שופט על ידי עו"ד מצדיק פניה ללשכה ? תודה על תשובתך .

    • מימוש פסק דין
      שאול אמרני, עו"ד | 05/01/2010 23:37

      שלום, 1. הליך ערעור אינו שולל את החובה לבצע את פסק הדין. בעיקר כאשר מדובר בכסף, וזה נושא שניתן לתקנו אם וכאשר ערכאת ערעור תשנה את פסק הדין המקורי. השינוי ייעשה על ידי השבת הכסף שנתקבל עקב מימוש פסק הדין. 2. המועד למימוש פסק הדין אינו נגזר מהליך הערעור אלא מהמועד שנקבע בפסק הדין למימושו ואם לא נקבע מועד אזי המועד הוא תוך 30 יום. 3. ככל שפסק הדין לא מומש לאחר 30 יום, בהנחה שפסק הדין לא נקב מועד אחר, ניתן לפנות להוצל"פ לפתיחה בהליכי גביה. 4. להליכי ערעור יש סדרי דין ומן הסתם תקבל עותק מהודעת הערעור שלה (עקרונית על פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות אין זכות ערעור אלא בקשת רשות ערעור. אך היות ובפסק הדין ניתנה לה זכות הרי שכל אשר נותר הוא להגיש ערעור). 5. לא מומלץ לאיים בהליכים כגון אלה וספק אם הם חוקיים. זכותך לציין כי במקרה ופסק הדין לא ימומש אזי תפנה למימושו במסגרת החוק. איום בתלונות אינו בגדר הליך חוקי. 6. לגופם של דברים, פניה ללשכת עורכי הדין אינה רלוונטית. משום שהנתבעת פועלת במסגרת בעלת דין ולא כעורכת דין. 7. אישית אני משער שהיא לא תפר או לא תציית לפסק דין. לכל המאוחר היא תשלמו לאחר ההחלטה בערעור או על פי פסק הדין אם היא תוותר על הליך הערעור. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שעל פי הדין עליה לשלם במועד שנקבע בפסק הדין או תוך 30 יום. ואתה רשאי וזכאי לדרוש זאת בלא כל קשר להליך הערעור.