התייחסות

  • מעוניין לתבוע בית קולנוע
    טומי ב | 05/01/2010 18:36

    ביצעתי רכישה של זוג כרטיסים לקולנוע רב חן בירושלים באינטרנט ביום שישי בערב, זמן קצר לאחר מכן רציתי לשנות את מועד ההקרנה, עפ התקנון אשר לו אני מסכים בעת הרכישה מצויין כי ניתן לדחות מועד הקרנה עד שעתייים להקרנה בכתב ובפקס למספר שיצורף לחשבונית אשר תישלח במייל, בחשבונית לא צורף מספר פקס וכן חיפשתי בכל אתר האינטרנט של בית הקולנוע מספר פקס אך לא מצאתי מספר כזה, שלחתי מידית מייל לתמיכה כי אני רוצה לדחות את ההקרנה אך לא חזרו אלי כלל ולא היה לי למי לפנות, על מנת לא להפסיד את הכסף הגעתי לבית הקולנוע למרות השעה הלא נוחה, במזנון הקולנוע ביקשתי מהמוכרת פופקורן ללא מלח מסיבות בריאותיות ונמסר כי לא ניתן למכור פופקורן ללא מלח וקניתי למרות זאת כיוון שחשבתי שיש מליחות סבירה, במהלך ההקרנה הפופקורן היה כה מלוח עד כדי סבל במהלך ההקרנה, הסרט היה מסקרן מאוד אך היה לי קשה להנות לחלוטין מההקרנה, בסוף ההקרנה פניתי אל מנהל הקולנוע והתחלתי להסביר לו כמה הפופקורן מלוח ושאלתי למה לא ניתן לרכוש פופקורן ללא מלח, הוא פשוט החל בדבריו ואמר "אני כבר יכול להגיד לך שכל מה שאתה הולך לבקש לא הולך לקרות, תמשיך...". הבנתי כי המנהל הזה מזלזל בי ואין לי מה לדבר איתו לא על הפופקורן וגם לא על הכרטיס שלא יכלתי לבטל כיוון שהוא לא אוזן קשבת לתלונות, ביום ראשון פניתי לפניות ציבור כדי להתלונן על שני הדברים הנ"ל, כעבור זמן מה הם שלחו לי בדואר תשובות מפוקפקות ובלי שום אפשרות להזדכות על כרטיסי הקולנוע ועל הפופקורן, הושפלתי ע"י מנהל הקולנוע בפני עובדיו וקהל, וכן לגלגו לי מהנהלת רשת בתי הקולנוע רב חן, ברצוני להגיש נגדם תביעה על:1. התקנון שלהם לקוי וכי לקוח הרוצה לבטל הזמנה לא יכול  לבצע זאת למרות שתאורתית הם מאפשרים זאת אך לא נותנים ללקוח את הכלים.2. הפוקורן המלוח, צריכה להיות בקרה של משרד הבריאות, שלדעתי אם אני אשלח מדידה של הפופקורן למעבדה אני אוכיח כי הוא חורג מנורמה, יישנם בארצנו אנשים רבים הסובלים מעודף כולסטרול בדם ולחץ דם גבוהה וראוי להבין זאת.3. הושפלתי ע"י המותג רב חן.נ.ב- ברב חן סידרו בעקבות תלונתי את נושא הפקס והוא מעתה מפורסם באתר.אנא עזרתכם וייעוצכם!

    • התייחסות
      אייזיק {} | 05/01/2010 19:10

      שלום רב, בטרם הגשת תביעה לבית המשפט, יש צורך לעשות הכנות מקדימות והעיקר שבהם הוא לוודא שיש בידך להוכיח טענותיך בפני השופט והאם יש בידך עילות לתביעה. לעניין כרטיס: לטעמי, לא יהיה באפשורתך לשכנע שופט שבשל חוסר יכולת לדחות הקרנה, הגעתה לקולנוע, ראית את הסרט ולאחריו אתה מבקש החזר עלות הכרטיס כי לא היה ניתן לממש את אופצית הפקס. ההגיון אומר שאם אתה מוכיח שלא ניתן לדחות הקרנה באמצעות הפקס, לא נצלת את ההקרנה ואז בשל זאת תבעת החזר, יש ומן הראוי לבוא לקראתך - לדעתי ובנסיבות העניין, אין מקום לתבוע. פופקורן: אם כשהוא מלוח מזיק לבריאותך, יכולת לא לקנות אותו. גם כאן לצערי, נראה שלא כדאי שתתבע. לעניין ההשפלה: אם יש בידך להוכיח זאת באמצעות עדים או הקלטה מתומללת בליווי תצהיר, אזי אפשר לתבוע ולבקש פיצוי כספי. מציע לכתוב מכתב רשום להנהלת הרשת ולטעון בעניין.

      • בכל זאת?
        טומי | 06/01/2010 18:29

        תחילה תודה על התייחסותך לבקשה.לגבי שכנוע של שופט, אמנם אני ראיתי את הסרט, אך לא היה בידי אפשרות לדחות את מועד ההקרנה, פחדתי לאבד את הכסף לכרטיס, מחיר של 100 שקלים, לא נהניתי בגלל השעה הלא נוחה ולא יכולתי לשנות את ההקרנה, ונאמר שהשופט יגיד- אז לא היית הולך לראות את הסרט ואז דורש פיצוי,ייתכן כי צודק . אבל אחרי הפנייה שלי למנהל הקולנוע ולהנהלת הרשת ושהתיחסו אלי בזלזול (יש את הציטוט בהודעה הראשונה) החלטי שגם לא ניתן היה לראות את הסרט כמו שרציתי וגם לועגים לי, אולי כי הם יודעים שאין לי הרבה מה לעשות אבל עדיין הלא ניתן לשכנע שופט כי לאור ההתנהלות הזו אני תובע את החברה? וילך לקראת צרכן אשר נפגעה זכויותו חלקית אבל נפגעה? אם הייתי יכול לבטל את מועד ההקרנה יכול להיות לא הייתי חושב על הפופקורן המלוח והכל היה עובר בסדר, אבל משהו בסדר הנורמא השתנה יצא שאני לא עוד לקוח הרוכש כרטיס וצפה בסרט, אני לקוח הרכש כרטיס, ביקשתי להזיז את המועד ולא יכלתי ולכן אני יצאתי נפגע ועוד שהתלוננתי סתמו את פי בטרם עת.האם המקרה אבוד וכבודי איתו?

        • סוף מעשה במחשבה תחילה
          אייזיק {} | 06/01/2010 18:55

          שלום רב, כבודך בטח ובטח שלא אבוד, המקרה אולי! בחיינו מתרחשים אין ספור אירועים שבהם אנחנו מרגישים נעלבים ומקופחים, ולא פעם ובכדי למנוע מעצמנו עומס מיותר, עדיף להיות חכם מאשר צודק. הצדק כאן אולי איתך, עכשיו לך תוכיח אותו בבית משפט - לא שווה לטעמי!

          • אתה משקיע אנרגיה בשטויות
            מישהו | 07/01/2010 23:09

            התביעה על פניו נראית מאד קטנונית ואני בספק אם לשופט ובעיקר לך כדאי להתעסק בזה. עזוב אותך,תמשיך הלאה.