חופה מאכזבת

  • עיצוב חתונה לא עפ"י חוזה- התחייבות המעצבים
    איילת | 05/01/2010 16:27

    התחתנתי בחודש נובמבר באחד מאולמות האירועים הנחשבים באיזור המרכז. לאותו אולם יש מעצב בית שבחרתי בו כדי שיעצב עבורי את החתונה כולה(אני חייבת לציין שלא הייתי מחוייבת אך ורק למעצב זה) ישבתי עם מעצבת שעובדת באותה חברת עיצוב וסגרנו על עיצוב לחתונה הכולל קבלת פנים, חופה ופנים האולם. לתדהמתי כשצעדתי לחופה עם בעלי ראיתי חופה שונה לגמרי ועלובה , כל המשפחה והחברים הקרובים שלי היו המומים מהחופה. בנוסף המעצבת הבטיחה כי היה תהיה בעיצוב האולם, דבר שלא קרה כי באותו היום גם גיסה התחתן באולם אחר,והיא עיצבה את האירוע שלו. בנוסף הצבע של הפרחים לא תאם לצבע שבחרתי. העניין שמפריע לי בכל הסיפור הזה היא החופה. כמובן שסגרנו חוזה מפורט לגבי כל הפרטים הטכניים והעיצוביים של החופה והכל רשום בחוזה. בקבלת הפנים אחד העובדים בחברת העיצוב ניגש לאמא שלי וביקש ממנה לחתום על העיצוב(כלומר שהיא מאשרת אותו) אמא שלי התפעלה ואמרה שלא ייתכן שאני בחרתי חופה כזו, ושהיא לא חותמת כיון שהיא לא יודעת מה העיצוב שתכננתי. יום אחרי החתונה התקשרתי למעצבת ושאלתי אותה על פשר החופה והיא אמרה לי שהיא הבינה ממנהל האירועים שהכלה(אני) ביקשתי ביום של החתונה חופה כזו. כמובן שדבר כזה לא היה מעולם וגם מנהל האירועים יכול לאשר זו. חב' העיצוב מנסה למצוא אשמים אחרים למחדל, ניסיתי דרך בעלי האולם להגיע איתם לאיזשהיא פשרה, אך הם לא אמרו סכום שבו הם מוכניםלפצות אותי על עוגמת הנפש. הם מתנערים מהאחריות שלהם לעניין. ומאשימים את האולם. האם יש לי עילת תביעה??? ועוד דבר- ציינתי בפני המעצבת אין ספור פנים כמה חשובה לי החופה והמראה שלה, הזכרון הזה ישאר איתי לנצח בתמונות, בנוסף אחיי וגיסיי במקום לעמוד לידי בחופה היו צריכים להחזיק את המוטות של החופה. וכיון שאנו נמצאים בחורף,והחופה היתה אמורה להיות בתוך האולם , והמשפחה היתה אמורה להצטלם ליד החופה,אבל לא היהתה חופה כי היא היתה מוטלת על הרצפה, כל האחיינים נאלצו להצטלם מחוץ לאולם, בגן, שהיה קפוא ולא ערוך לצילומים. ומהסיבות האלו אני רוצה לתבוע על עוגמת נפש. מצטערת שזה ארוך

    • חופה מאכזבת
      אייזיק {} | 05/01/2010 17:06

      שלום רב, ראשית, מזל טוב! העיקר הוא שאת ובן זוגך חיים ותמשיכו לחיות באושר! לעניין עצמו: אם יש בידך הסכם כתוב וחתום ואשר נעשה בפועל מנוגד לאמור בו, אזי זכותך לתבוע. כפי הנראה תזכי בסכום פיצוי נאה, שזה, יהיה גבוה אשר יהיה, כמובן לא יפצה אותך על שנעשה ברמה חובבנית. אני מציע בתחילה לעלות את טענותייך בכתב ולבקש פיצוי מהגורם עמו חתמת על ההסכם. אם תעני בשלילה, נכון יהיה לתבוע. תזכרי שלכל טענה וטענה במסגרת כתב ההגנה את חייבת להציג הוכחות. מן הסתם יש לך מהצילומים. בתביעות קטנות את יכולה לתבוע עד 30100 ש"ח. לטעמי נכון יהיה שתתבעי את עלות העיצוב לחופה ואת נושא עגמת הנפש תשאירי לבית המשפט. לא פעם, בית המשפט ומרוב כעסו על התנהגות הצג האחר, פוסק עגמת נפש בסכום גבוה מאד ובפרט כשמדובר באירוע מסוג זה.

      • ראשית - תודה על התגובה המהירה
        איילת | 05/01/2010 17:19

        הבנתי שבית המשפט לא אוהב להתעסק בעוגמת נפש, אך במקרה הזה עוגעת הנפש היא מהותית ולא ניתן לתקן או לשנותה בשום צורה. העניין הוא שנניח שאני מבקשת מבית המשפט את העלות של עיצוב החתונה, אך בכתב התביעה אני צריכה לציין את סעיף עומת הנפש? האם עליי לרשום: הסעד המבוקש פיצוי כספי בסך 9500 על עיצוב החתונה ובנוסף פיצוי על עוגמת נפש לפי החלטת כבוד השופט???

        • התייחסות
          אייזיק {} | 05/01/2010 18:09

          אם הסכום ששלמת {9.500 ש"ח} נושא בחובו שירות נוסף מעבר לחופה ואין עמך טענות, אזי יהיה נכון והגיוני שתתבעי את החלק היחסי של החופה בלבד, שהרי משהבנתי, רק בעיצוב החופה קיימת מחלוקת. שוב, לדעתי נכון לא לנקוב סכום לגבי העגמת נפש ולהשאיר זאת לשיקול בית המשפט. חשוב מאד שבכתב התביעה תפרטי עד כמה את מרגישה רע עם השירות שקיבלת ביום שמחתך ולהפתעתך כשנכנסת לאולם. תביא איתך עדים שהיו עדים לאכזבתך כולל תמונות. כמובן שתיהיה לך הזדמנות במסגרת הדיון להציג את תחושותיך ועלבונך. בית המשפט לתביעות קטנות אינו פוסק כל כך מהר עגמת נפש, אך במקרה הנדון, אם יוצג נכון, יש סיכוי שתקבלי סכום סביר.