השתהות בתיקון מכונת כביסה

  • בקשה חוזרת להתייחסות עו"ד לגבי שירות לקוי
    אילת מאיר | 04/01/2010 19:05

    לפני כשנתיים וחצי קנינו מכונת כביסה מחברת "קריסטל". לפני 3 חודשים הם פנו אלינו בהצעה לעשות ביטוח על המוצר בעלות של 1,012 ש"ח. עשינו ביטוח, ובו כתוב: 1. עלות השתתפות בביקור טכנאי 120 ש"ח. עד 6 חודשים אין צורך לשלם שוב. החברה מתחייבת:א. לתקן כל קלקול במוצר ולהחליף חלקים במקרה הצורך. ב. הובלת המוצר והחזרתו במקרה הצורך. ג. להענות לקריאת הצרכן ולעשות שירות אחזקה- תוך 4 ימי עסקים לאיזורנו(לא כולל ימי שישי שבת). האחריות לא תחול במידה ויוכיחו שימוש הנוגד את הוראות השימוש וכן הלאה. לענייננו, מכונת הכביסה התקלקלה ולפני שבועיים וחצי דיווחנו. הגיע טכנאי כעבור 4 ימים ואמר שהמנוע התקלקל ויש להחליפו. לא היו לו חלקי חילוף והוא אמר שיבוא שוב כעבור 4 ימים ויביא מנוע להחלפה. לאחר עוד 4 ימים הגיע הטכנאי עם מנוע משופץ (של החברה) והסתבר שהוא מקולקל (לא היו לו נוספים) אמרתי לו שבפעם הבאה יביא כמה והוא אמר שימליץ למנהל להביא חדש, ביקשתי לדבר עם המנהל והוא אמר שימסור לו והוא יתקשר כבר אלי- המנהל לא התקשר, גם למחרת התקשרתי לחברה ואמרו שימסרו לו שיתקשר- ולא התקשר. בפעם השלישית- לאחר עוד 4 ימים הגיע, ושוב עם מנוע משופץ- מקולקל. התקשרתי ונעניתי ע"י נציגת שירות ביקשתי לדבר עם המנהל, היא ביקשה את הפרטים ולאחר ששמעה ושאיימתי עליהם שאני מתכוונת לתבוע אותם התקשרה למנהל- אני חיכיתי על הקו ומסרה לו את תוכן השיחה, היא חזרה אלי ומסרה שהטכנאי יגיע- כעבור 4 ימים, יקח את המכונה המקולקלת לתיקון ובינתיים ישאיר חלופית. אינני מתארת את עוגמת הנפש של בית עם 5 ילדים קטנים ללא מכונת כביסה במשך שבועיים וחצי מיום הזמנת השירות. כמו"כ השירות ניתן רק בבוקר וכבר 3 פעמים הייתי צריכה לצאת מהעבודה לצורך כך- ללא תועלת, ומחר- בפעם הרביעית. שאלתי מה מומלץ לעשות. האם לתבוע? כיצד להתנהל מול החברה? האם להגיע לפשרה? ומה יתן לי יעוץ אישי של עו"ד בנושא זה?

    • השתהות בתיקון מכונת כביסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/01/2010 23:23

      ערב טוב אילת, אני מציע, בשלב הראשון, לפנות אל החברה בצורה מסודרת ובכתב לדרוש פיצוי, תוך איום בהגשת תביעה באם לא יעשה כן. לאחר קבלת תגובתם המסודרת, יהיה מקום לשקול צעדים נוספים. שיהיה בהצלחה.

      • לעו"ד אפי אהרונוב, תודה רבה עבור התייחסותך  לת
        אילת. | 05/01/2010 15:38