התייחסות

  • קניית רכב מסוכנות ובדיקת רכב לא תקינה
    דניאל | 03/01/2010 15:39

    שלום , רכשתי רכב לפני כשלושה חודשים בסוכנות בחיפה ואני מתגורר באזור הדרום , לאחר שבחרתי את הרכב אותו אני מעוניין לרכוש ולאחר ששאלתי את הנציג ואת בעל הסכנות אם הרכב עבר תאונה ושם נאמר לי שהרכב תקין ולא עבר שום תאונה ביקשתי מבעל הסוכנות שיפנה אותי למכון בדיקת רכב שבאזורו וכך עשיתי, במכון הבדיקה נאמר לי שהרכב לא עבר שום תאונה והוא תקין מלבד מכות קטנות בפח . לאחר יומיים אחרי שכבר רכשתי את הרכב שמתי לב שהפנס הקדמי של הרכב לא מקורי , לקחתי את הרכב שוב לבדיקה והפעם למכון באזור הדרום שלא קשור כלל לסוכנות בה רכשתי את הרכב או למכון הבדיקה בצפון , ושם נאמר לי שהרכב עבר תאונה ! וכן גם משאבת מים לא תקינה שכמובן החלפתי מכספי האישי . תביעה על סך 30,000 ש"ח הוגשה נגד סוכנות הרכב . ותביעה על סך 20,000 ש"ח הוגשה נגד מכון הבדיקה . כמובן שיש לי את כל המסמכים שקיבלתי ממכון הבדיקה שמעידים שהרכב תקין ולא עבר אף תאונה , וכאשר יצרתי קשר עם המכון לאחר שקיבלתי את חוות הדעת השנייה נאמר לי שקבלתי את הטופס שהרכב עבר תאונה(שבפועל לא קיבלתי את הטופס ולא אמרו לי דבר על זה) ושהם לא יודעים על מה אני מדבר וניתקו לי בפרצוף בעצבנות ! השאלות שלי הם ,האם אני יכול לתבוע ולאלץ אותם שהתביעה תהיה באזור השיפוט שלי פה בדרום ? ושאלה שנייה היא האם אתם חושבים שיש לי סיכויי הצלחה לנצח במשפט או שאין טעם להכנס לזה ?

    • התייחסות
      אייזיק {} | 03/01/2010 17:40

      שלום רב, בידך 2 דוחות בדיקת רכב הסותרים זה את זה. את התביעות בנושא אתה צריך להגיש באזור השיפוט של הנתבעים. אפשר שתבחר בית משפט שהכי קרוב לדרום ביחס לצפוניים. באשר לעילת התביעה: במקרה הזה אתה צריך להחליט מה אתה מבקש לתבוע, האם את ביטול העסקה והחזר כספך כולל ההוצאות שמסביב או את ירידת ערך הרכב כתוצאה מהשוני בבדיקות כולל ההוצאות שמסביב. כך או כך, מציע שתתבע בתביעה אחת את הסוכנות ואת המכון הצפוני ותבקש את ההפרש על ירידת ערך הרכב כתוצאה מהתאונה המדוברת כולל החזר תשלום הבדיקה ועגמת נפש שתשאיר לשיקול בית המשפט. משאבת מים - במכון בדיקת רכב לפני קנייה לא נותנים ולא מוסמכים לתת חוו"ד על תקינות משאבת מים, אלא אם כן מזהים וויזואלית דליפת מים.