אובדן מכשיר ומציאתו

  • מכשיר שאבד למעבדה
    meir | 30/12/2009 15:18

    מסרתי למעבדה מכשיר לתיקון שעולות התיקון היה 800ש"ח סירבתי בנימוס ולקחתי את המכשיר התברר שיש חברה אחרת שיכולה לתקן מבלי להחליף את כל הלוח דבר שהיה מוזיל את עלות התיקון מסרתי להם את המכשיר והמתנתי עד שאחרי שבועיים התקשרתי ואמרו תחכה המתנתי ככה עבר לו חודש ועוד חודש ואז מתקשר מנהל המעבדה ומבשר לי שמהמעבדה נגנבו מכשירים ושלי ביחד איתם הוא הציע לי לשלם 900 שח ואני יקבל מכשיר אחר(עלות מכשיר חדש עולה 1500 שח) אמרתי לו שאני לא מסכים ואני דורש מיד ועכשיו מכשיר חדש במקום או מכשיר שעובד עם אחריות לחצי שנה הוא סירב להצעה שלחתי גם מכתב בו אני כותב מה אני דורש ושלחתי לחברה כמובן לא נעינתי ושלחתי כתב תביעה לאחר חודשיים הוא מתקשר ואומר מצאנו את המכשיר המקולקל שלך בוא קח אותו סרבתי ואמרתי שאני כתב תביעה שלחתי .לאחר שבוע ימים הגיע כתב התביעה שצויין שלא רשמתי בדיוק את שם החברה או מס' הח.פ. התקשרתי לחנות והם סירבו למסור לי אותו בתואנה שאני לא יוכל לתבוע אותם שלחתי את בת זוגתי לחנות לקנות מוצר בשביל שיהיה לי את מספר העוסק של החברה ואז מתקשרת אליי עו"ד ואומרת שהיא המגשרת בתיק זה הסכמתי לכך שאלתי היא האם זה היה דבר חכם להסכים ושנית אני עומד על כך שאני רוצה מכשיר חדש ופיצוי על שעברה כמעט שנה מיום מסירת המכשיר אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה עוד עלי לעשות ומה לא בתודה סבג מאיר

    • אובדן מכשיר ומציאתו
      אייזיק {} | 30/12/2009 16:33

      שלום רב, אין לראות מחיר מכשיר ישן כחדש, שכן חברות הביטוח וכפיצוי לגנבה, מתמחרות פיצוי בהתאם למחירון השוק. אם מכשיר חדש היה עולה בזמנו 1500 ש"ח והוצע לך לקבל מכשיר תמורת 900 ש"ח וללא צורך בעלויות תיקון למכשיר שאבד, אזי הצעתם סבירה בהחלט. לא מובן מדוע לא הגשת תביעה מייד והכול נגרר בעוד 10 חודשים? הצעה לגישור - כנראה מדובר בהצעה שהובאה אליך מצד בית המשפט וגישור חינם שנעשה על ידם. מציע שתקבל את מכשירך שנמצא כשהוא מתוקן וללא תשלום מצדך כפיצוי על האובדן.