ביטולטיסה

  • שלום רב
    אנה | 30/12/2009 11:46

    טסתי עם משפחתי לאוקראינה, בטיסת אל-על ודרך סוכנות נסיעות. כשהגענו לשדה התעופה האוקראיני לחזרה ארצה, נאמר לנו במסוף של אל על, כי היתה טעות ולא כירטסו לנו כרטיס.הציעו שנלון במלון בשדה, על חשבונם- ובתנאי שנחתום כי לא תהיה לנו כל תביעה נגדם. סירבנו, שילמנו על מלון ל-4 אנשים, הםסדנו יום עבודה, וכו'. שאלותיי הן: האם אוכל להגיש תביעה קטנה נגד אל-על? אולי נגד סוכנות הנסיכות? האם ישנה עילה? הרי הם הציעו לשכן אותנו (מה שהפריע לי זה שהם ניסו להחתים אותנו...)? מהו הסכום הסביר לעוגמת נפש במקרה זה? האם עליי לצרף אישורים להפסד ימי עבודה? טלפונים וכו'? יש לשלוח מכתב התראה לפני כן? סליחה על אוך השאלה... אודה מאוד על העזרה!

    • ביטולטיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/12/2009 11:59

      אנה שלום, אם חברת הטיסה היא לקחה על עצמה את הטעות (וכך מסתבר מתיאור הדברים על-ידך) ניתן לתבוע אותה וסכום של כמה אלפי שקלים הוא סביר, בנסיבות העניין. יש לצרף לתביעה כל נזק מוכח שנגרם לכם (הפסד יום עבודה וכו'). אין חובה להקדים מכתב דרישה מסודר. קחי בחשבון שבאם תעשי זאת, יתכן והחברה תציע לך פיצוי מסוים, ובאם תסרבי היא עלולה להציג זאת במשפט בנסיון להציגך כ'חמדנית', כך שלדעתי, בנסיבות אלו, כדאי לפנות ישר לביהמ"ש. שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל הפורום