נזקי רכב שכור

  • תביעה נגד חברה בחו"ל עם נציגות בארץ
    מיכל | 29/12/2009 13:26

    שלום רב, שכרתי רכב בחו"ל דרך חברה בארץ, ונגרם לו נזק. לרכב היה ביטוח כמובן אבל לא ביטוח ביטול השתתפות עצמית. (משהו שאין מחובתי לעשות) גובה ההשתתפות העצמית היה בערך כ-4000 שקלים. לתדהמתי באותו יום שהם קיבלו את הרכב, הם כבר גבו ממני את הסכום הזה עבור 3 נזקים שונים שהם מצאו כשאני דיווחתי רק על נזק אחד שנגרם. כלומר, כ-12000 שקל. אף אחד לא בדק איתי את הרכב כשהחזרתי אותו ואף אחד לא אמר לי למלא דו"ח נזק, והם גם גבו כסף על זה שלא מילאתי דו"ח! לפי החוזה, גם של זו בחו"ל וגם של החברה בארץ, לא מצויין בשום מקום שההשתפות העצמית היא פר נזק. כמו כן, מצויין בחוזה שהנציגות בארץ היא מתווכת בעניין וכל תביעה שיש בעבקות משהו היא פטורה מאחריות. השאלות הן א'- האם יש לי עילה לתביעה, ב'- את מי אני תובעת? ג'- אם אכן יש עילה לתביעה, האם יש מקום לתבוע עבור עוגמת נפש (חסימת חשבון הבנק, עמלות על הלוואה וכו') תודה מראש.

    • נזקי רכב שכור
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/12/2009 19:17

      ערב טוב מיכל, יש לבחון את נוסח ההסכם בקפידה בכדי לתת תשובה מדוייקת. עקרונית, באם הם פעלו בניגוד להסכם או בחריגה ממנו, יש מקום לשקול תביעה. במדה ומוגשת תביעה, ניתן וכדאי לתבוע גם נזקי עוגמת נפש, בנוסף להחזר הסכום שנגבה. את התביעה יש להגיש נגד הגוף ממנו הוזמן הרכב. כלומר, אם זו החברה עצמה, יש לציין את שמה ואת כתובתה בארץ. שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל הפורום