העלבה בפרהסיה

  • תביעה בגין פגיעה, הלבנת פניי ברבים ועוגמת נפש
    תום | 25/12/2009 03:39

    שלום, אתמול בעודי הולך בקניון עם שני חברים פתאום פנתה אליי נציגת שירות מדוכן של חברה סלולרית וצעקה לי הערה מעליבה על מכנסיים שלבשתי. באותו הזמן הנציגה גם דיברה בטלפון והמשיכה לצחוק עליי גם עם חברתה. מיותר לציין כי אין כל הכרות קודמת בינינו, ולא יצרתי שום גירוי כלשהו. ההערה פגעה בי וגרמה לי לבושה מול חבריי ומול כלל באי הקניון ונגרמה לי עוגמת נפש. לאחר מכן כשניסיתי לברר את שמה של הנציגה, הנציגה השנייה בדוכן ניסתה לשכנע אותי כי היא המנהלת עד שהודתה כי שיקרה לי. לבסוף גילתה לי הנציגה הפוגעת את שמה. האם יש סיכוי לתביעה כנגד חברת הסלולר בגין העלבה בציבור ועוגמת נפש?

    • העלבה בפרהסיה
      אייזיק {} | 25/12/2009 08:50

      שלום רב, בהחלט שניתן לתבוע ובפרט כשיש עדים. כך גם את שמה של חברתה. לא מתאים לתביעות קטנות היות ומדובר בדיני ראיות כולל תחקור עדים והליכים מתמשכים. אם החלטת לתבוע כדאי שתעשה זאת בסיוע עו"ד. אם הגברת הייתה בלבוש ייצוגי מטעם אותה חברה, כדאי מאד להפנות את פירטי המקרה לנציג תלונות האזרח בחברה ולבקש פיצוי, אחרת העובדת תגרר לבית המשפט. אם החברה מכבדת את עצמה ורואה קשר ישיר של העובדת למקרה המדובר וכשהיא בלבוש המייצג את החברה, לטעמי היא תפוטר לאלתר.