התחייבות מכללה

  • חוזה מול מכללה
    אורן | 24/12/2009 20:52

    שלום, חתמתי על חוזה מול מכללה שלמדתי אצלה ושהבטיחה החזרת חלק מהתשלום עבור הקורס במידה והם לא ימצאו לי עבודה בתוך חודשיים מסיום כל המטלות. אחת המטלות היא לעבור מבחן הסמכה חיצוני שלא קשור למכללה. המדריך בעצמו לא עבר הסמכה זו, האם יש להם אפשרות לדרוש את זה ממני?

    • התחייבות מכללה
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/12/2009 21:57

      ערב טוב אורן, איני רואה כל בעיה בתנאי שכזה. בהצלחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • מיכללת "עבודה בעיניים"
        אורן | 24/12/2009 23:18

        נרשמתי ללימודים במכללת האקריו כשסיסמתם "התחייבות לעבודה", יש לציין שבמהלך הקורס אני וחבריי לכיתה נגשנו מספר פעמים למנהל המכללה והתלוננו בפניו כי המורים שהוחלפו 4 פעמים במהלך הקורס אינם מעבירים את חומר הלימוד ע"פ הסילבוס והשעורים חולפים מבלי שנלמד איזשהו חומר שקשור לקורס. המנהל אמר כי יחזור אלינו אם תשובות לאחר הבירור אך לא חזר. שילמנו ממיטב כספנו 17500 ש"ח לקורס שלא למדנו בו כלום וגם עבודה לא קיבלנו. הבעיה שהחוזה מחייב לעבור מבחן הסמכה חיצוני  על מנת לקבל החזר כספי חלקי ע"פ החוזה האם הניסוח "מיום סיום מעבר כל בחינות ההסמכה בהצלחה" ללא פרוט המבחנים הוא תקף? מי קובע מהן בחינות ההסמכה? בחינת ההסמכה המדוברת אינה קשורה למכללה אלא מבחן חיצוני. האם לדעתך יש מקום לתביעה? כאמור כל התלמידים בכיתה מרגישים מקופחים כמוני.אודה לתשובתך

        • מרגישים מרומים
          אייזיק {} | 27/12/2009 08:27

          שלום רב, את רוב השאלות היה צריך לשאול בטרם ההסכמה להתחייבות מסוג זה. תביעה חייבת להיות מבוססת ומוכחת לנטען בגופה. בכדי להוכיח כיום שרומיתם ע"י אותה מכללה, עליכם לגשת למבחני ההסמכה המדוברים, ואם כולם, או אחוז גבוה יכשל, קיים בסיס סביר לטעון שאופן העברת הקורס היה חובבני ואף להביא דוגמאות של חילוף רב של מדרכיים וכו'. היות ומדובר בסכום כספי לא פעוט לפרט ולכלל הרבה יותר, מציע לגשת במרוכז לעו"ד ולקבל ייעוץ והכוונה. יתכן ולא מתאים לתביעות קטנות.