השבת זיכוי שניתן בטעות

  • בעייה מול חברה סלולארית
    רותם ו | 24/12/2009 13:02

    שלום רב לפני יומיים פנתה אלי נציגה מחברת הסלולאר בה אני מנויה ואמרה לי שחלה טעות בגבייה של המנוי שלי והם שמו לב רק עכשיו. היא טענה כי בגין הטבת חבילת ההודעות שהייתה מוזנת לי בתכנית זוכיתי בטעות פעמיים בכל חשבונית. מדובר על זיכוי של ההפרש בין עלות הודעה מקורית כ-0.42 אג' ל- 0.17 אג' (ההטבה אותה קיבלתי). לטענתם, מדובר על תקופה מאוד ארוכה בה נעשתה הטעות הזו. הנייד שלי שירת אותי במסגרת תפקיד בו אני שילמתי את החשבון והחשבונית הועברה למעסיק והוא שילם לי החזר הוצאות (זו הסיבה שבמהלך כל הזמן הזה לא מצאתי עניין בלבדוק את החשבונית שלי). מאחר ובחודשים האחרונים הנייד הועבר להיות בחזקתי ואני נושאת בתשלום החשבון פניתי אליהם בניסיון להוזיל עלויות שגם ככה היו גבוהות מאוד (כ-800 ש"ח לחודש) ונכנסתי למסלול אחר אטרקטיבי יותר עבורי. כנראה מרגע כניסתי למסלול שונה הפסיקה הכפילות. מעולם לא שמתי לב לזיכויים כפולים עד לפני יומיים בה הם הפנו את תשומת ליבי לדבר. הנציגה אמרה שאין להם רצון לגבות ממני כ"כ הרבה אחורה ולכן היא תפקסס אלי את החודשים הרלוונטיים. הנציגה פקססה אלי את 6 החודשים המדוברים (דצמבר 08- מאי 09) כדי להראות לי את הזיכויים הכפולים וכך הסתיימה השיחה. מאז לא הצלחנו לנהל שיחה מכיוון שלא הייתי זמינה. מדובר בסכום של אלפי שקלים. מהעתק החשבוניות שהגיעה אלי בפקס אכן קיימים זיכויים כפולים. אני יודעת שבמידה והם היו מחייבים אותי על משהו שהם לא צריכים והייתי פונה אליהם מחויבותם הייתה לזכות אותי. השאלה היא האם ההפך הוא הנכון? למעשה יש לי שתי בעיות - משלם החשבון דאז היה מישהו אחר וכיום זו אני. זה נראה לי לא תקין לבוא כעבור חודשים ולדרוש מהמעסיק לשלם משהו שהיה טעות של חברת הסלולאר. ולי יש בעיה מאוד גדולה לשאת בתשלום הזה. האם מבחינה משפטית הם רשאים לדרוש את זה? האם אני יכולה לסרב לשלם בטענה שזו טעות שלהם ואינני יכולה לשאת בהוצאות האלו היום? האם עצם החזיקם את כרטיס האשראי שלי נותן להם סמכות לסלוק את החוב המדובר? אשמח מאוד על כל עצה. רותם.

    • השבת זיכוי שניתן בטעות
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/12/2009 20:20

      ערב טוב רותם, מצד ה'חוק היבש' מחובתך להשיב לחברה כל סכום שהיית אמורה לשלם להם ולא נדרש על-ידם. באם קשה לך להשיב את הסכום בתשלום אחד, ניתן לבקש פריסה של החוב למספר תשלומים, ואני מניח שהחברה תיענה לבקשה כזו. כדאי לנסות ולנהל מו"מ מול החברה ולהפחית את גובה התשלום הנדרש, לאור הנסיבות שפירטת בהודעתך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל הפורום