מזגן לא מתאים

  • חברת טרקלין חשמל
    גילי | 22/12/2009 15:24

    אשמח לייעוץ - לפני כ- 5 חודשים קנינו מזגן של חברת LG מטרקלין חשמל (מחיר 2100 ש"ח, מבצע שכולל התקנה). במעמד הקניה שאלו לאיזה חדר מיועד המזגן, ציינו שמדובר בחדר של 16 מ"ר ביחידת דיור, המוכר אמר שמזגן 1 כוח סוס לא יספיק לחדר זה והמליץ על 1 ורבע כ"ס, הסכמנו ושילמנו עבור המזגן. לאחר התקנת המזגן, ראינו שהוא חלש מאוד וכלל לא ממזג את החדר, האויר שיצא מהמזגן אמנם היה קר אך בחדר היה חם. שוחנו עם החברה (מספר רב של שיחות בחודשים האחרונים), בתחילה היה נראה שהם רוצים לעזור. היו אצלנו 2 טכנאים + מהנדס, בסופו של דבר נקבע כי גודל המזגן גבולי ביחס לגודל החדר. כל שביקשנו היה אפשרות לשלם תוספת כסף עבור מזגן של 2 כ"ס (כ-900 ש"ח תוספת) ושהפירוק וההתקנה יהיו על חשבון החברה, בתמורה לעוגמת הנפש ומכיוון שהם אלו שהמליצו על גודל המזגן הנדרש לחדר. מפה לשם.... השורה התחתונה היא שהם מוכנים להחליף את המזגן אך עלות הפירוק של הממזגן הקיים (300 ש"ח) ועלות ההרכבה של המזגן החדש (300 ש"ח) יהיו על חשבוננו! ובנוסף, למרות שעלות המזגן המדובר גבוהה ב- 500 ש"ח ממחירו במספר אתרי אינטרנט הם רוצים שנשלם את המחיר המלא. סה"כ עלינו להוסיף 1800 ש"ח לקבלת מזגן 2 כ"ס (מזגן שמחירו בשוק 3000 ש"ח ובטרקלין חשמל 3500 ש"ח), זאת אחרי שכבר שילמנו 2100 ש"ח = סה"כ נשלם 4000 ש"ח! האם יש הצדקה לתביעה? נראה שמצד החברה הם מקובעים בעמדתם. תודה!

    • מזגן לא מתאים
      אייזיק {} | 22/12/2009 16:13

      שלום רב, - על פניו נראה שהצדק עמכם. אם יש בידכם להוכיח בכתוב או בהקלטה, שהמוכר הציע לכם מזגן שאינו מתאים ואתם מחוסר ניסיונכם הסכמתם, יש לכם עילה לתביעה. כפי הנראה יהיה לכם קשה להוכיח זאת בבית המשפט.מה עושים?צרו קשר עם מתקין מזגנים אחר ותשאלו כמה עולה לפרק מזגן ישן ולהרכיב חדש. לטעמי הרבה יותר מ 600 ש"ח.וודאו גם שאכן נתוני המזגן שאתם אמורים לקבל הנו באותם נתונים כמוצע ויותר זול במקום אחר.לאחר זאת תעשו שיקול של כדאיות וקחו בחשבון שהחברה נשארת עם מזגן ישן ובטח תפסיד במכירתו כיד 2. ממליץ לפנות בכתוב ולנסות להגיע לפשרה.