החזרת רכב ליסינג

  • חיוב עבור נזקים לרכב ליסנג בתום תקופת השכירות
    איל | 22/12/2009 13:41

    לפני כחודש נאלצתי להחזיר את רכב הליסינג שברשותי לפני תום התקופה. בעת המסירה עברתי עם נציג חברת הליסינג על הרכב וסימננו ביחד שריטות קלות בשני צידי הרכב + מכה קלה בסף ימין תחתון. להפתעתי, קיבלתי חשבון, מהערכת שמאי של חברת הליסינג, הכולל תיקון דברים שלא סומנו על ידי הנציג בעת מסירת הרכב, כגון: שריטות קלות גם בחלק הקידמי והאחורי של הרכב, שיפוץ מגן אחורי ועוד שהגיעו לסך של 3,250 ש"ח. בנוסף, בחוזה רשום שהלקוח מתחייב להחזיר את הרכב במצב טוב ותקין למעט בלאי סביר, שלעניות דעתי כולל בתוכו שריטות קלות. האם אני צודק, האם לא הייתי זכאי לקחת את הרכב לשמאי שלי, או אפילו לתקן את הרכב בעצמי? ברצוני להוסיף שכשביקשתי לראות קבלות של התיקון הם אמרו שאינם יכולים לספק וכשביקשתי לראות את הרכב בעצמי הם אמרו שכבר נמכר. תודה מראש, איל.

    • החזרת רכב ליסינג
      אייזיק {} | 22/12/2009 15:26

      שלום רב, חשוב שתעיין שוב בהסכם שחתמת עמם דאז ובחן, האם דרישתם נוגדת את ההסכם. להבנתי, שריטות אינם נכללים בהגדרה של "בלאי טבעי". שמאי מטעמך, כן. תיקון, לא, אלא אם כן ההסכם עמם מאפשר לך זאת. זכותך לעמוד על כך ולקבל העתק מחשבונית / קבלה של התיקון ובו פירוט הנזק. ההתעקשות שלך לקבל את חשבונית התיקון ובה פירוט התיקון, תביא לגילוי האמת בנושא והאם לא "הדביקו" לך נזק שלא גרמתה.

      • החזרת רכב ליסינג
        אייזיק {} | 25/12/2009 13:31

        שלום רב, חשוב שתעיין שוב בהסכם שחתמת עמם דאז ובחן, האם דרישתם נוגדת את ההסכם. להבנתי, שריטות אינם נכללים בהגדרה של "בלאי טבעי". שמאי מטעמך, כן. תיקון, לא, אלא אם כן ההסכם עמם מאפשר לך זאת. זכותך לעמוד על כך ולקבל העתק מחשבונית / קבלה של התיקון ובו פירוט הנזק. ההתעקשות שלך לקבל את חשבונית התיקון ובה פירוט התיקון, תביא לגילוי האמת בנושא והאם לא "הדביקו" לך נזק שלא גרמתה.

    • חיוב נזקים
      amnon h. | 23/12/2009 18:32

      שלום רב, בעת החזרת הרכב היה אמור נציג החברה למלא ביחד איתך טופס מוסר/מקבל המעיד על מצבו המדויק של הרכב ואמור להחתם בו במקום ע"י הצדדים . חבותך הינה רק בהתאם לכתוב וחתום בטופס זה ! כל שאר התיקונים שבוצאו או לא בוצעו וחוייבו אינם מעינינך ! לחברות הליסינג יש נטייה לנפח תיקונים שונים בעת סיומי העיסקה . דרוש מהם את דוח השמאי שבוצע בטרם התיקון וכן את חשבוניות התיקון לצורך השוואה והתאמה

      • תביעות קטנות
        איל שלום | 23/12/2009 18:49

        תודה רבה על כל התשובות. נראה לי שלא יהיה מנוס מלתבוע אותם בבית דין לתביעות קטנות. צירפתי כאן את השתלשלות העיניינים בכתב התביעה שאני מתכוון להגיש. אשמח לקבל הערותיכם. בתאריך ה-26/11/09, החזרתי את רכב הליסינג שהעמידה לרשותי חברת פריים-ליס מתאריך 13/6/07, כחצי שנה לפני תום התקופה המיועדת, עקב מצבי הכלכלי. ביום המסירה עברתי עם נציג פריים-ליס, מר חיים בן דוד, על הרכב על מנת לאתר תקלות ברכב. ההערות היחידות שסומנו בטופס (להלן: טופס איסוף תום עסקה) היו: "שריטות קלות בדלת וכנף אחורית ימנית, מכה בסף ימין תחתון, שריטות קלות בדלת וכנף אחורית וקדמית שמאלית ושריטות במראות". לאחר כשבועיים, להפתעתי הרבה, קיבלתי מכתב מפריים-ליס על קיזוז 3,245 ש"ח על נזקים לרכב. למכתב צורף דו"ח שמאי הטוען לנזקי פח וצבע גם במוקד אחורי ומוקד קדמי, אשר לא סומנו כלל בטופס איסוף תום העסקה. מיד עם קבלת המכתב, שלחתי מייל לפריים-ליס המפרט את השגותי לעניין וגם ביקשתי, שבמידה והנזקים עדיין לא תוקנו, לקחת את הרכב לשמאי פרטי ואף אולי לתקנם בעצמי, ואילו אם תוקנו, ביקשתי לראות את החשבונית. תשובת פריים-ליס לא איחרה לבוא בטענה שכל הנזקים כבר תוקנו וכי הרכב הועבר למכירה, כמו כן, אין באפשרותם להמציא חשבונית המעידה על התיקונים. בתשובה לכך, חזרתי אל פריים-ליס בבקשה לקבל את פרטי הרוכש, על מנת לראות כי הנזקים אכן תוקנו, מכיוון שקוננה בליבי הרגשה כאילו החליטו לגבות ממני כסף על תיקונים שלא בוצעו בפועל. בקשתי נענתה כמובן בשלילה. בהמשך לכך, פריים-ליס טענו שע"פ הסכם החכירה כתוב שבתום התקופה הם בודקים את הרכבים ובמידה ויש נזקים, שאינם בגדר בלאי סביר, הם מחייבים (לראיה סעיף 16.1 להסכם). אני טענתי, שלעניות דעתי, שריטות קלות נכללות בקטגוריה של בלאי סביר ועל כן לא היו צריכים לחייבן מלכתחילה. פריים-ליס הוסיפו, שאם אני רוצה, אני יכול לקבל תמונות ואת דו"ח השמאי, ללכת איתם לשמאי באופן פרטי ולהציג חו"ד נגדית. אני השבתי, שאף שמאי לא יכול לתת חו"ד מוסמכת על סמך תמונות בלבד. לסיכומו של עניין, ביקשתי מפריים-ליס לשקול בשנית את גובה הפיצוי בגין הנזקים הקלים, אך הם השיבו בשלילה. על כן, אני מבקש לתבוע את פריים-ליס, לשלם לי חזרה כ-4,000 ש"ח, על חשבון הנזקים כביכול שגבו ממני, הכוללים בתוכם את הוצאות המשפט.

        • התייחסות...
          אייזיק {} | 24/12/2009 10:09

          שלום רב, מה זאת אומרת "כביכול גבו ממני..." ? אם לא גבו ממך בפועל, מציע לנהל איתם תכתובת בדואר רשום ולבקש כפי שהוצע לך. אם בוצע תשלום, מציע גם כן לכתוב להם ולדרוש החזר, תוך איום משפטי והקצבת זמן למתן תשובה. אם כל זה לא עזר והתשלום נעשה מתוך הערבות או בדרך אחרת, נכון יהיה לתבוע בצירוף פניותיך אליהם.

          • תודה
            איל | 24/12/2009 10:15

            אייזיק תודה. זה מה שנראה לי שאעשה, אשלח להם מכתב רשום. התשלום נלקח בפועל מתוך הערבות ואתה צודק המילה כביכול לא מתאימה. תודה על ההתייחסות. איל.

            • פיצוי לשביעות רצוני
              איל שלום | 21/01/2010 16:57

              שלום רב לכולם, ברצוני לציין לטובה את טיפולו המסור של מר מאיר זיקו, סמנכ"ל תפעול ושירות של חברת פריים ליס, שהבחין בתלונה שלי באתר הפורומים המשפטיים לגבי חוסר שביעות רצוני בנוגע לסגירת עסקת הליסינג שחתמתי עמם. מאיר התקשר אלי ישירות ועשה ככל שיכל על מנת שאצא בסופו של דבר מרוצה מסגירת העסקה. ברצוני להוסיף, שבלי קשר למקרה האחרון, במשך כל תקופת הליסינג הייתי מאוד מרוצה מהשירות של חברת פריים ליס. בברכה, איל שלום.