כתב ההגנה הוגש באיחור

  • דין כתב הגנה שלא הוגש במועד
    זהר עילם | 22/12/2009 13:39

    תביעה קטנה נגד חברת ביטוח. יש אישור מסירה מה 1/11/09 ב 15/12 הגשתי בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה. ב 22/12 קבלתי עותק של כתב הגנה הנושא חותמת התקבל מה 20/12. מהמוקד נאמר לי שיש החלטת שופט לפיה יש כתב הגנה. מה עלי לעשות?

    • כתב ההגנה הוגש באיחור
      אייזיק {} | 22/12/2009 15:12

      שלום רב, מדובר באיחור של 5 ימים לערך. כפי הנראה, עוד בטרם בית המשפט התייחס לבקשתך למתן פס"ד בהעדר כתב הגנה, הגיע הכתב ולא נשאר אלא לקיים דיון. זכותך לעלות זאת בדיון. אין סיכוי שכתב ההגנה ידחה בשל האיחור.

      • כתב הגנה שלא הוגש במועד
        זהר | 22/12/2009 16:12

        מדובר בתביעה קטנה. כתב ההגנה הוגש באיחור של חודש, 45 יום לאחר אישור המסירה והגיע מספר ימים לאחר הבקשה.

        • התייחסות...
          אייזיק {} | 22/12/2009 16:33

          אם היית מגיש את הבקשה למתן פסה"ד בהעדר כתב הגנה מייד בתום ה 15 יום, יתכן והית מקבל פס"ד. עכשיו אין הרבה מה לעשות, למעט המתנה והערכות לדיון.

          • הייתי שמחה להבין את המענה
            קייטי | 23/12/2009 17:33

            השואל מסביר שהגיש בקשה לקבלת פס"ד בהעדר כתב הגנה אחרי 45 יום מקבלת התביעה על ידי הנתבעים. חמישה ימים אחר כך הוגש כתב הגנה. אז בשל שיהוי/ עצלנות השופט או רשלנות המזכירות הוא אינו זכאי להנות מקבלת פס"ד לטובתו?! הרי לא שמענו שהצד המאחר הגיש כתב הגנה עם בקשה לאפשר להגיש באיחור מסיבה כלשהי? האמת, אם זה כך, זה מקומם.

            • אכן כך גברתי...
              אייזיק {} | 24/12/2009 08:48

              שלום רב, מסכים עם כל מה שכתבת. בהחלט מקומם. עם זאת, דעי שברוב פסה"ד שניתנו בהעדר כתב הגנה והנתבע ביקש דיון חוזר בשל סיבה מוצדקת, נענה בחיוב. מדובר בתביעות קטנות כמובן.