לקוח עסקי

  • סלולר-חוזה המפר תקנות מש' התקשורת
    שחר | 15/12/2009 09:25

    לנכבדי הפורום שלום, פונה אליכם בבקשה לחוות דעתכם לגבי המצב אליו נקלעתי. בתאריך 11/2/2009 חתמתי על חוזה התקשורת למתן שירותים סלולרים עם חברת "פלאפון" וזאת במסגרת מבצע "עובדי בזק 2009". עד כאן הכל טוב. מסתבר כי בחוזה דאז היה מצוין כי תקופת ההתחייבות הינה ל-36 חודשים, לא עבור המכשיר אלא לכל חבילת השירותים. ידוע לי כי החל מ-1/1/09 תקנות משרד התקשורת קובעות כי אסור לחייב לקוח לחבילת השירותים ל-36 אלא ל-18 חודשים. טיעון חברת "פלאפון" הוא שמבצעי ועדים הינם מוגדרים כלקוח עסקי והרי שמבחינתם לקוח עסקי מותר לחייב ל-36 חוד'. ברור לציין כי מעולם לא נאמר לי כי היני לקוח עסקי ואני פועל כלקוח פרטי לכל דבר ועניין מלבד הסיווג הלא ברור הזה בחברת "פלאפון" המשייכת את לקוחתיה שבמבצעי ועדי עובדים כלקוחות עסקיים. מהם הכלים לרשותי ? האם מישהו נתקל בבעיה דומה ? האם ניתן להפנות לתקנות הרלוונטיות ? (לא ניחנתי ביכולת חיפוש של מידע באינטרנט...חיפשתי וחיפשתי אך לא מצאתי). תודה רבה וחג שמח.

    • לקוח עסקי
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/12/2009 13:14

      שחר שלום, קיימת פסיקה לפיה מי שמשתמש בשירות לצרכים פרטיים שאינם עסקיים אינו 'לקוח עסקי', גם אם כלפי חוץ ההתקשרות הייתה באמצעות גורם עסקי. כדאי לפנות אל החברה בצורה מסודרת ולאיים בתביעה ו/או תלונה למשרד התקשורת. בהצלחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל הפורום