קניית רכב בעל נתונים מזויפים

  • זיוף קילומטראז' ברכב יד 2
    אלון | 12/12/2009 21:47

    שלום. לפני כחודשיים רכשתי רכב במגרש - סוזוקי ליאנה 2002 כאשר על המונה רשום 109000 קילומטר. לאחר כשבועיים לקחתי את הרכב למוסך מורשה לבצע תיקונים והובהר לי שהרכב היה בטיפול המוסך והקילומטרג' שמופיע אצלם - 350000. פניתי לבעל המגרש על מנת לבטל את העיסקה ולא קיבלתי ממנו שום הסבר חוץ מקללות. וכמובן שלא קיבלתי את הכסף. לאחר שהגשתי תלונה במשטרה התברר לי שהמנוע ברכב הוחלף ועל כך לא הוצג לי שום מסמך. שלחתי למגרש מכתב מעו"ד ולא קיבלתי תשובה. שאלתי היא - האם אני יכול להגיש תביע בבית דין לתביעות קטנות לבד, ללא עו"ד ומה הסיכוי לזכייה?

    • קניית רכב בעל נתונים מזויפים
      אייזיק {} | 13/12/2009 09:01

      שלום רב, אם מדובר בעלות תביעה עד הסך של 30100 ש"ח אזי ניתן לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. נתונים שיש לאסוף בטרם תביעה:- א. דו"ח טיפולים - בקש מהמוסך דו"ח פירוט טיפולים שעבר הרכב אצלהם. אם בעל המוסך הנוכחי לא יסכים לתת לך ואם מדובר ברשת מוסכים, תוכל לקבל זאת במוסך אחר והפעם תמנע מלעדכן אותם לגבי הספידומטר בכדי שלא יחששו מלתת לך אותו. דו"ח זה ישמש אותך להוכיח שאכן רומתה ע"י בעל המגרש. ב.החלפת מנוע - החלפת מנוע ברכב מחייבת רישומו במשרד הרישוי. גש למוסך או למכון טסטים ובקש שיאתרו עבורך את מס' המנוע שברכב ולאחר מכן תיגש למשרד הרישוי ותבבר האם מס' המנוע הנוכחי רשום אצלהם מתוקף החלפתו במנוע אחר או שכך היה לפני כן. אם תגלה שלא הוחלף מנוע, בקש מסמך פירטי הרכב ובו הרישום המדובר. עו"ד יכול לערוך לך את התביעה, אך לא לייצגך בדיון.

      • להלן ההתייחסות
        אייזיק {} | 13/12/2009 09:04

        שלום רב, אם מדובר בעלות תביעה עד הסך של 30100 ש"ח אזי ניתן לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. נתונים שיש לאסוף בטרם תביעה:- א. דו"ח טיפולים - בקש מהמוסך דו"ח פירוט טיפולים שעבר הרכב אצלהם. אם בעל המוסך הנוכחי לא יסכים לתת לך ואם מדובר ברשת מוסכים, תוכל לקבל זאת במוסך אחר והפעם תמנע מלעדכן אותם לגבי הספידומטר בכדי שלא יחששו מלתת לך אותו. דו"ח זה ישמש אותך להוכיח שאכן רומתה ע"י בעל המגרש. ב.החלפת מנוע - החלפת מנוע ברכב מחייבת רישומו במשרד הרישוי. גש למוסך או למכון טסטים ובקש שיאתרו עבורך את מס' המנוע שברכב ולאחר מכן תיגש למשרד הרישוי ותבבר האם מס' המנוע הנוכחי רשום אצלהם מתוקף החלפתו במנוע אחר או שכך היה לפני כן. אם תגלה שלא הוחלף מנוע, בקש מסמך פירטי הרכב ובו הרישום המדובר. עו"ד יכול לערוך לך את התביעה, אך לא לייצגך בדיון.

        • לא להתייחס לתשובות הנ"ל - אירעה תקלה בהצגת התוכן!  לת
          אייזיק {} | 13/12/2009 09:20

    • קניית רכב בעל נתונים מזויפים
      אייזיק {} | 13/12/2009 11:55

      שלום רב, עו"ד מטעמך יכול לערוך לך את התביעה, אך לא לייצגך בדיון מסוג זה. אם אשר כתבת נכון ואכן נתוניי הרכב זויפו ויש באפשרותך להוכיח זאת, סיכוייך טובים. בטרם הגשת תביעה לביטול העסקה והחזר כספך, כדאי שתבקש מהמוסך את דו"ח פירוט הטיפולים שהרכב עבר אצלהם ובו יצויין מד הספידומטר בטיפול האחרון. רכב שמנועו הוחלף מחוייב בעדכון הרישומים במשרד הרישוי. זהה את מס' המנוע בסיוע מוסכניק או במכון טסטים וגש לבדוק האם הרישום עודכן כמנוע אחר מזה הרשום לפניו. אם תגלה שמס' המנוע הנו אותו מנוע מאז שהרכב עלה לכביש אז תבין שלא הוחלף מנוע. בקש שם דף מידע על הרכב ובו יהיה רשום מס' המנוע. עם זאת וכל השאר כאמור לעיל תכין תביעה ותבקש ביטול העסקה.