אופניים תקול מיום קניתו

  • תביעה קטנה- שאלות פרוצדורה
    אוהד | 10/12/2009 09:13

    שלום. לפני כחודשיים קניתי אופניים בסכום לא מבוטל והאופניים היו תקולות מהיום הראשון שקניתי אותן, ואף נצטברו נזקים נילווים. הייתי בחנות בפעמיים, הם החזיקו אותי שעות (פעם ראשונה) ואפילו ימים (פעם שניה), ובסוף , בשני המיקרים, עשו טיפול (כיוון הילוכים) של 15 דק', טיפול שלא קשור לבעיה ולא פתר אותה, ואף התכחשו לנזקים הנגררים, ולא החליפו את החלקים. משום שפעמיים בחנות לא עשו דבר שיכול לעזור לתקלה, ואף התכחשו לנזק מישני שנגרם עקב התקלה, אני מעוניין לתבוע גם בעבור התקלה וגם עוגמת נפש מהיחס המבזה והטירטור, חווית הרכיבה המתסכלת, והוצאות שנובעות מהטירטור. אגב, יש לי הקלטה של חילופי הדברים בחנות כשדרשתי שיתקנו לי את האופניים, ובנוסף יש לי מאמרים מהאינטרנט שמדברים על הבעיה ועל כך שצפויים נזקים נילווים ממנה ושכיוון הילוכים לא עוזר, ויש לי תמונות של הבעיה שצילמתי כשהתרחשה. שאלותי הן: 1-האם אני יכול לתבוע שיקחו בחזרה את האופניים ויחזירו לי את הכסף? או שעלי לתקן את האופניים במקום אחר ולתבוע את ההוצאות? האפשרות השניה פחות רצויה משום שאין לי מושג אם ניתן באמת לתקן את הבעיה, ממידע באינטרנט אני למד שזה "באג" שקשה להפטר ממנו. 2- את מי לתבוע? קניתי את בחנות בשם טיים טריאל ברחוב החשמונאים ת"א, אך על הקבלה כתוב : "טיים טריאל בע"מ, הכפר 15 רשפון" ובלוגו של החנות כתוב : daa powered by time trial/. האם אני צריך להוסיף ח.פ ? ואם כן מאיפה אני משיג אותו? האם להוסיף שם של המנהל או בעל העסק? 3- האם אני יכול להוסיף ראיות כגון הקלטה על דיסק? ואם כן איך? 4-האם אני יכול לראות כתב תביעה לדוגמא? כך שאוכל לדעת איך לנסח. תודה רבה שלכם אוהד

    • אופניים תקול מיום קניתו
      אייזיק {} | 10/12/2009 09:35

      שלום רב, טוב עשית שנערכת מבעוד מועד עם הקלטות וצילומים. כל שעליך לעשות כעת הוא לשלוח במכתב רשום את טענותיך למוכר בלבד ולבקש ביטול העסקה והחזר כספך, אחרת תתתבע אותו על החזר כספי העסקה, אי ניצול המוצר, עגמת נפש והוצאות משפט. קבע לו זמן של 10 ימים לפחות למתן מענה. אם לא יעשה כן תתבע אותו ישירות ולא אף אחד אחר. את המלחמות על איכות המוצר מול הספק או היצרן תשאיר בשבילו. אתה תגיע לבית המשפט עם הוכחות לכל טענה וטענה, כולל ימים וזמנים שבזבזת סביב העניין. אין צורך לקבוע כמה כסף אתה מבקש על עגמת נפש ותשאיר זאת לשופט.

      • לא ענית לי על האלות
        אוהד | 10/12/2009 17:05

        תודה על התגובה ראשית אני נחוש לתבוע בבית משפט ביעקר על עוגמת הנפש שזה יותר מערך האופניים, ולכן היום אני לא אסתפק בהחזר על האופניים. בכל אופן, לא ענית לי על השאלות.

    • התייחסות
      אייזיק {} | 10/12/2009 22:06

      שלום רב, 1. אפשר גם וגם בהתאם לרצונך. 2. יש לתבוע את העסק ממנו רכשת את האופניים - לא חייב לנצל את שמו של בעל העסק. 3. כן, לכתב התביעה מצרפים מעטפה ובתוכה דיקס. יש לציין בכתב התביעה על קיום המעטפה ומה יש בתוכה. יש גם לצרף תימלול הנאמר בהקלטה. 4. תקיש בגוגל "כתב תביעה לדוגמא" וכפי הנראה תמצא משהו. כנס לכאן ותקבל הסבר והכוונה http://www.smallclaims.co.il/

      • ז"א
        אוהד | 11/12/2009 09:55

        שעלי לכתוב מה שכתוב בקבלה, כלומר: טיים טריאל בע"מ, הכפר 15 רשפון האומנם? בלי ח"פ? תודה

        • התייחסות
          אייזיק {} | 13/12/2009 10:18

          אתה אמור לתבוע את בעל העסק ממנו רכשת את האופניים ולו שלמת את הכסף בצירוף הקבלה והטענות בכתב תביעה כפי שכתבתי לך קודם.