תשלום בניגוד למוסכם

  • תביעה נגד סלקום
    פרח | 07/12/2009 18:43

    שלום רב. לאבי יש חברה בע"מ- המחזיקה 16 מכשירים פעילים. במסגרת חוק הניוד- ביצענו ניוד לחברת פלאפון במהלך חודש אוקטובר. בחודש יולי היינו בקשר עם מנהל תיק הלקוחות שלנו ועידכנו אותו שאנו שוקלים לעבור ניוד כיון שאנו מאוכזבים. כמובן שסלקום ניסו להניא אותנו מכך- אך לשווא. דרשנו ממנהל תיק הלקוחות שיעביר לנו דו"ח יתרת חיובים לכלל המכשירים- ואכן ב-5/7/09 קיבלנו במייל פירוט בטבלת אקסל לגבי סך החיובים במכשירים- נכתב 54 אש"ח. מול פלאפון הצגנו את סך החיובים- בכדי שיכסו לנו את הקנסות. פלאפון התחייבו בפנינו על כיסוי של 52 אש"ח- בהעברה בנקאית. בצענו כאמור את הניוד באוקטובר- ואז התקבלה חשבונית מסלקום על כלל החיובים- בסך 64 אש"ח!!! לא רק שהסכום לא ירד מ-54 אש"ח אלא עוד עלה!!! מול נציגי הגביה שלחתי את הטבלה שהתקבלה ממנהל תיק הלקוחות ואמרתי להם שנעשתה טעות- ו- 54 אש"ח היה ביולי! כך שהסכום צריך רק לרדת..... בדקו מול הנוגעים בדבר- לדבריהם גם המחלקה המשפטית עורבה, והוחלט לפנים משורת הדין לדבריהם- לזכות סך של 4 אש"ח בגין הטעות, וכי הטבלה שנשלחה לא כוללת הטבה שאנו מחוייבים אליה- ובשורה תחתונה "המחשב" קובע, והחשבונית המונפקת זה הסכום. כך שסך החוב נכון להיום 60 אש"ח. ביקשתי לדבר עם מנהלת המחלקה- ולדבריה ההחלטה סופית ואין מקום לערעור. הסברתי לה כי פלאפון מכסים לי 50 אש"ח על סמך הפירוט ששלח לי מנהל תיק הלקוחות וכי אין לי את ההפרש לשלם! אמרתי לה כי אין לי בעיה לדאוג להעברה של 50 אש"ח ולגבי היתר אני מבקשת לערער. כמו כן ביקשתי עותק מהחוזה שלדבריהם אנו חתומים- של התוכנית שעליה קנסו אותנו בגין הטבה בזמן אויר- הטבה שלא נלקחה בחשבון בטבלה שנשלחה אלינו ע"י מנהל תיק הלקוחות. כמו כן ביקשתי שימציאו לי חשבונית זיכוי- אני אדאג לההעברה- ומבחינתי על היתר ניגש לבית משפט. האם יש לי "קייס"?? שהרי הסתמכנו על הטבלה של מנהל תיק הלקוחות שהעביר אלינו- דבר שהיוה מבחינתנו אסמכתא מול פלאפון.... בנוגע לקנסות.... אשמח ליעוצכם... תודה!!!!

    • תשלום בניגוד למוסכם
      אייזיק {} | 07/12/2009 19:10

      אם יש בידך מסמך רשמי ובו סיכום סופי להסדר התשלום, אזי זהו מסמך מחייב ועל החברה לעמוד מהתחייבותה. חשוב להקפיד שמקבליםהעתק מכל מסמך והסכם עליו אתה חותם. אם קיים סכום שהוא אינו במחלוקת, יהיה נכון לשלמו ועל היתרה לחכות לתיק בהוצל"פ ושם להתנגד בהסתמך על ההודעה הראשונית. לא נראה לי שאתם צריכים לפתוח בהליך משפטי נגדם, אלא לחכות שהם ינקטו בזאת, אם בכלל.

      • תשלום בניגוד למוסכם-סלקום
        פרח | 07/12/2009 21:55

        המסמך שיש בידינו זה מסמך שהתקבל ממנהל תיק הלקוחות- מסמך שהוא למעשה קובץ של טבלת אקסל ובו מפורט כל מנוי וההתחיבויות שקיימות. כאשר יש סה"כ הסכום, שנקבע 54 אש"ח. השאלה אם מסמך זה נחשב כמסמך מחייב, לדבריהם המסמך היחיד זה החשבונית שהונפקה- שזו מונפקת רק כאשר הניוד בוצע.... כך שלמעשה יתרת "הקנסות" תמסר ללקוח רק בעת סגירת החשבונית. הסכום שאינו שנוי במחלוקת זה הסכום שפלאפון התחייבה בחוזה איתנו 50 אש"ח- כרגע אני בתהליך טכני לביצוע ההעברה ישירות לחשבון של סלקום, כך שהסכום שנותר במחלוקת לאחר הקיזוז של ה- 4א ש"ח שהם "אישרו לפנים משורת הדין" נותר 10 אש"ח... אז אך כך המלצתך- 1. לשלם את ה-50 אש"ח 2. לבקש עותק מההטבה שעליה לדבריהם חתמנו- הטבה ש"נקנסו" עליה בעקבות הניוד- מה שהביא לפער בין הדיוח לבין הסכום בפועל 3. לחכות לזיכוי של ה-4 אש"ח- לפני ביצוע ההעברה- או במקביל?? האם נראה לך כי יש מצב שהם ימשיכו בתהליך תביעה נגדנו??? תודה!!!!!!!!!!

        • המשך...
          אייזיק {} | 08/12/2009 07:51

          שלום רב, הקובץ שנשלח אליכם מבעל תפקיד מוסמך בחברה הספציפית הנו מסמך מחייב והחברה לא יכולה לשנות ממנו מאומה ובטח לא ממה שסוכם איתכם בבסיס העסקה והביטול. כמו שכתבתי קודם, שלם את הסכום שלא במחלוקת וחכה. אם יש באפשרותך דבר טלפונית עם שולח הקובץ ותקליט אותו כשהוא מחזק את העובדה שהסיכום הסופי של החברה נוגד את הסכום שהוא שלח לכם. תכין את עצמך עם כל מסמך שיכול לחזק טענותיך. אחרי העברה הכספית שלך להם מכתב רשום / פקס בכותרת "סגירת חשבון" ושם תפרט שהסגירה הנה לפי הטבלה. צרף העתק אישור העברה בנקאית או מסמך אחר. לדעתי הם לא יכנסו להליך משפטי.