מטבח פגום

  • מטבח פגום, הרכבה רשלנית ושאלת ביטול תשלומים
    ס. | 06/12/2009 18:55

    שלום רב רכשתי מטבח מחברה ידועה שהבטיחה בפירסומים ובתצוגה מרהיבה מוצר איכותי סוג אא בפועל קיבלתי מוצר פגום: שברים וסדקים בקנטים ובפורמייקה היחידות הורכבו עקום, ולא על פי התוכניות והסרטוטים, רווחים בין החיבורים ועוד ועוד. החברה אמורה לשלוח אלי מבקר איכות ועל פי החוזה יש להם 03 יום לתקן ליקויים ומאחר והכל הולך לאט לאט, שאלתי היא, האם אני יכולה לבטל חלק מהתשלומים (חמישה תשלומים, אחד כבר ירד) כדי להבטיח באיזשהו אופן שהחברה תתקן את הליקויים או שתחליט להחליף את כל המטבח. בינתיים אין לי מטבח, ואינני יודעת כמה זמן זה יימשך כך ואני מודאגת מהעובדה שהכסף שלי בידם ואני אשאר קרחת מכאן ומכאן אני מודה לך מראש ס.

    • מטבח פגום
      אייזיק {} | 06/12/2009 19:55

      שלום רב, יש לתעד כבר עכשיו כל התקשרות עמם סביב התקלות כולל צילום הליקויים לפני ואחרי התיקונים שיעשו בעתיד. לשלוח להם מכתב מסודר על כל דבר ולבקש לו"ז לכל מהלך תיקוני או החלפת המוצר. אפשר תמיד לשרבב איום משפטי או פרסומי או הפסקת התשלומים, אך לטעמי אין לעצור בפועל את התשלומים. להפעיל לחץ כמעט כל כמה ימים ולסגור את הנושא מהר לפני רדת כל התשלומים. גם בסוף כשתהיו מרוצים אפשר לתבוע ולבקש עגמת נפש ופיצוי בהוכחה עם אותו תיעוד וצילומים ששריינתם מראש. אם אפשר להקליט כל שיחה מה טוב. פחות לדבר בטלפון ויותר פקסים ודואר אלקטרוני או אחר.

      • תודה ועוד שאלה
        ס. | 07/12/2009 08:39

        בוקר טוב תודה רבה על תגובתך המהירה והמועילה אני כבר התחלתי לתעד את כל השיחות ההבטחות והמהלכים שלחתי פקס ושמרתי עותקים וכמובן שצילמתי היום בשעה עשר יגיע מבקר האיכות ואני מתכוונת להקליט את השיחה שאלתי האם ליידע אותו ולהקליט בגלוי ? האם לארגן עדים שיהיו נוכחים בשעה שהוא מחווה את דעתו המקצועית? האם זכותי לדרוש שהכל יהיה כתוב ושיחתום על דבריו? אני לא רגילה למצב שכזה ולכן אני מודאגת מאוד ונרגשת בתודה מראש ס.

        • אין צורך להתרגש
          אייזיק {} | 07/12/2009 09:12

          שלום רב, בכדי הלקליט אותו ומן הסתם גם אותך בתוך חלל המטבח יהיה קשה, אלא אם כן יש בידך אמצעים טובים ומוסתרים. הוא לא אמור לדעת שאת מקליטה אותו ולא צריך ליידע אותו. חשוב להיות רגועים. כבר בכניסתו תגידי לו את שיש לך ותדגישי שצלמת את כל הליקויים והכנת רשימה בכדי להעבירם לחברה. נתון זה יגרום לו לבצע את עבודתו ללא דופי. קחי בחשבון שהמבקר איכות עושה את מלאכתו כנציג החברה ולא כנציג המרכיב, שהרי הבנתי שהליקויים הם בהובלה הבלתי אחראית שגרמה לנזקים והרכבה החובבנית ולא בייצור. בקשי ממנו בסוף העתק מדו"ח הליקויים. תודיעי לו על כך מראש.

          • ושוב תודה
            ס. | 07/12/2009 09:20

            אייזיק שלום תודה על תגובתך המהירה לצערי ההובלה וההרכבה הרשלנית הם החלק הפתיר בבעיה כך לפחות אני מקווה הבעיה המרכזית היא דווקא באיכות המוצר שיצא מהמפעל, והפגמים הם באיכות תהליך הייצור עצמו. הצעותיך היו מרגיעות ומועילות לי מאוד אשוב לעדכן תודה רבה ס.

            • עידכון
              ס. | 07/12/2009 13:19

              אייזיק שלום הנה העידכון אחרי ביקור מבקר האיכות מטעם חברת המטבחים: חצי מטבח יוחלף ביחידות חדשות יישלח מרכיב שיתקן את ההרכבה וכו' ובאופן כללי נראה שבסופו של דבר אקבל מוצר ועבודה מתקבלים על הדעת. בינתיים אני מתעדת את כל השיחות מיילים ופקסים ולמרבה הפלא גם הצלחתי להקליט בטלפון נייד את ביקורו של המבקר ובאיכות ממש טובה במקרה ואצטרך להשתמש בדוקומנטים הללו ושוב תודה על האוזן הקשבת ס.

              • ברכות  לת
                אייזיק {} | 07/12/2009 13:21

                • הסיוט מתחיל!!! ואני אובדת עצות
                  ס. | 09/12/2009 09:59

                  אייזיק שלום עכשיו מתחיל הסיוט! היה מבקר האיכות, הבטיח בעל-פה להחליף חצי מטבח עד כאן הכל טוב ויפה אלא שלגבי החצי השני שגם בו צריך לטפל (לסגור רווחים גדולים ולא הגיוניים בין גוף הארון לצוקל, לתקן פגמים ואי דיוקים בהרכבה וכו') נצעק עלי שלא יתוקן!!! החברה "מאשימה" אותי שהרצפה עקומה! ולא מוכנה לתת כל פיתרון או התייחסות לתמונות ששלחתי שמוכיחות וממחישות את טענותי. רק דעתו של מבקר האיכות קובעת, כך הם אומרים. הם התחילו בריטואל של, "נחזור אליך בהקדם", "נדבר מחר" וכו' האם יש בנמצא איזשו גוף אובייקטיבי, או מומחה בלתי תלוי שאוכל להזמין אלי (אפילו בתשלום) שיתן חוות דעת אובייקטיבית לגבי טיב/איכות המוצר? אודה לך מראש על כל עצה בברכה ס.

                  • הרקדן טוען שהריצפה עקומה - במקרה זה הנגר
                    אייזיק {} | 16/12/2009 15:39

                    שלום רב, איש המקצוע אמור להתאים את המוצר שהוזמן למבנה הקיים ולא להיפך. לדעתי נכון תעשי אם תאפשרי להם להחליף / לתקן את שסוכם עם המבקר, ורק בסיום תשלחי להם מכתב לגבי השאר כולל איום לתביעה משפטית. אני ממש במקרה דיפדפתי לכאן ומצאתי את הודעתך הנ"ל. להבא, תפתחי את כל התכתובות מאז פנייתך הראשונה, תעתיקי ותדביקי בהודעה חדשה ותוסיפי כרצונך.