תביעה נגד עו"ד

  • דין משמעתי
    רמי | 06/12/2009 14:24

    לע"וד אהרונוב שלום. ברצתוני לשאול האם והיה ולישכת עורכי הדין מרשיעה בדין משמעתי עו"ד שהתלוננתי עליו ( יצג אותי ועוד לקוח (שגילינו רק אחרי שנה שהוא אחיו) ותבע אותי ) ואם יוכח כי היה ניגוד ענינים) והוא (לקוחו) קיבל כסף ע"פ משפט שהיה בעבר. האם יהיה אפשר לבקש להחזיר הכספים? תודה רבה

    • תביעה נגד עו"ד
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/12/2009 17:27

      ערב טוב רמי, ניתן לתבוע את עוה"ד בתביעת רשלנות מקצועית וזאת באם עקב התנהלותו נגרם לך נזק כספי. פסיקת ביה"ד המשמעתי הינה משמעתית ואין לה השלכה ישירה על עילת התביעה שלך, באם ישנה.

      • אתיקה
        רמי | 06/12/2009 18:19

        לא הבנתי (הבנת?) העו"ד תבע אותי על הסכם שכירות דירה שערך עימי כשהוא בעצם יצג אותי ואת אחיו (בדיעבד נודע לי*) וגבה ממני שכ"ט 500$. לימים הוא תבע אותי ע"פ שטר בטחון שהיה בידו.הגשנו תלונה ללישכה וגם שופט שדן בתביעתו אמר שהוא צפוי לסנקציה משמעתית אך מכיוון שהגשתי תלונה ללשכת עורכי דין הוא לא דן ונתן לי רשות להתגונן. לאחר שנה הגענו לפשרה שבה חויבתי בתשלום מחצית משטר החוב שהיה בידו. והיה ויפסקו כי הוא פעל בניגוד לכללי האתיקה האם ישיב לי הכסף? אין פה רשלנות כי הוא התעב בצע שבעצם הכסף של אחיו בטח הלך אליו האם תיהיה לי עילה להשבת הכסף?

        • דין משמעתי
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/12/2009 23:30

          ערב טוב רמי, גם אם יושת עליו קנס משמעתי לא יהיה בכך בכדי להקים לך עילת תביעה נגדו, ככל שלא תצליח להוכיח שבהתנהלותו הפסולה נגרם לך נזק כספי.