הפוגעת טוענת שהיא בכלל הנפגעת

  • תביעה בעקבות תאונה שבה הנאשם מסרב לקחת אחריות
    yantor | 06/12/2009 14:10

    שלום, אפתח ואומר שאני מקווה שזהו המקום המתאים לכתוב את הודעתי, שכן לא ראיתי כאן שאלות הנוגעות לתביעות בשל נזקי תאונה אך כפי שאסביר בהמשך, כנראה שיהיה עלי לפנות לבית דין לתביעות קטנות. לפני כשבוע, בעודי נוסע ישר באחד הרחובות המקיפים את האוניברסיטה, גברת נחמדה שיצאה מאחד משערי האוניברסיטה(שנמצא משמאלי בעת נסיעתי) רצתה לפנות שמאלה ביציאה מהשער ולהשתלב עם נתיבי. במהלך ביצוע הפניה, היא פגעה בצידו השמאלי האחורי של מכוניתי(אצלי הפגיעה קיימת מכל צידי הגלגל השמאלי האחורי) עם חלקו הקדמי הימני של מכוניתה. מיד לאחר התאונה הגברת יצאה ואמרה שהיא "מצטערת, שהיא חלמה קצת וזה קורה", ומיד לאחר מכן צלצלה לבעלה והודיעה לו ש"היא נכנסה במישהו". לכאורה מדובר במקרה לא בעייתי, אך ברגע שסוכן הביטוח שלי פנה אל הפוגעת בכדי לקבל את גירסתה, היא טענה שהיא כופרת באשמה, ושהמקרה כלל לא קרה באשמתה, אלא באשמתי. במקרה כזה הסביר לי סוכן הביטוח שהמקרה לא יכול להיפתר באמצעות הביטוח, שכן ישנה סתירה בין הגרסאות, ואם ברצוני לקבל את הפיצויים המגיעים לי, עלי לתבוע את הפוגעת בבית דין לתביעות קטנות.(יש לציין כי הפוגעת הגדילה לעשות בכך שטענה שלא רק שהתאונה לא קרתה באשמתה, אלא שהיא גם מתכוונת לתבוע אותי). שאלתי מחולקת ל-2: 1. האם בהינתן העובדות הנוגעות למקום הפגיעה ברכבים, וכן לתנאים שבהם התרחשה התאונה(העובדה שאני נסעתי ישר והפוגעת פנתה אל תוך הכביש שאני נסעתי בו), הבעיה לא אמורה להיפתר בין הביטוחים ולא להיגרר לוויכוח משפטי? 2. במידה ואכן עלי לפנות לבית המשפט, האם גם כאן לא יכולה הנאשמת לכפור בהאשמות ופשוט להציג גרסא שסותרת את הגרסא שלי? שכן לא הוזמנה משטרה למקום ואין עדים נוספים(מלבד מקום הפגיעות ברכב). בנוסף אודה לכם מאד באם אוכל לקבל עצות לגבי המשך הדרך שבה עלי לנהל המצב שנקלעתי אליו, והאם עלי להקדים בתביעה לפני שהתביעה תופנה כלפי(האם כאשר אני נתבע ואני מוכיח את חפותי ואת אשמת התובע, אני יכול לתבוע את הפיצויים באותו המשפט או שעלי להגיש תביעה נוספת?). לבסוף, במידה ואכן הויכוח נגרר לבית משפט, האם ביכולתי לתבוע את הנאשמת על עוגמת הנפש שנגרמה לי(איבוד ימי לימודים, עבודה, זמן יקר שהושקעה בהכנת התביעה וכו'.. ) ועל מתן הצהרה שקרית שמנעה את הטיפול באמצעות חברות הביטוח(שכן אם ימצא כי הנאשם אכן אחראי לתאונה, הרי שהפרטים שמסר שקריים/שגויים). בתודה, יניב.

    • הפוגעת טוענת שהיא בכלל הנפגעת
      אייזיק {} | 06/12/2009 16:08

      שלום רב, לגבי מעורבות חברות הביטוח:- ברגע שאף אחד מהנהגים אינו לוקח אחריות על התאונה, יש קושי לחברת הביטוח לשלם את הנזק לחברה האחרת וממנה לבעל הרכב המבוטח מטעמה, ולכן מוצע על ידם הגעה לבית המשפט. כפי הנראה גרסתך להתרחשות התאונה הנה שונה בתכלית מגרסת הנהגת לחברת הביטוח מטעמה. ניתוח בהיבט התעבורתי:- אתה נוסע בנתיב הימני ולפתע, מנתיב צדדי {תוך חציית הנתיב הנגדי לך} מגיחה הנהגת ונוגחת עם חלקו הקידמי ימני של רכבה בחלקו האחורי שמאלי של רכבך. לטעמי ובנסיבות אלה ולפי מיקום הנזק ברכבים, אין ספק שהנהגת נושאת באחריות להתרחשות התאונה. תביעה:- בראשית, תנסה לקבל דרך הביטוח שלך את גרסת הנהגת לביטוח מטעמה וזאת בכדי שתדע לבחון ולסתור את גרסתה - לא קל ופשוט לקבל זאת, אם בכלל! בנסיבות אלה זכותך לתבוע את הנהגת בבית המשפט לתביעות קטנות ולבקש את עלות הנזק ברכבך, זמן ועגמת נפש. נסח תביעה ולה תצרף שרטוט ידני של הכביש בו אירעה התאונה בדגש על ציור הרכבים ומקום הנזק בכל רכב. הכל ידני ובשיא הפשטות. צרף דו"ח שמאי, חשבוניות תשלום ואם אפשר תמונות מהשטח. לא מוצע לתמחר את עגמת הנפש, אלא להשאיר זאת לבית המשפט. וודא עם חברת הביטוח שלך שאין לך תוספת פרמיה לביטוח בעקבות התאונה ואם כן בקש זאת כתוספת לנזק בתביעה.

      • ולגבי שאלתי השניה
        יניב | 06/12/2009 18:25

        ראשית אני מודה לך מאד על תשובתך הזריזה,וכעת לשאלה - במידה והפוגעת תובעת אותי לפני שאני תובע אותה, האם במידה ובית המשפט מאמין לי הוא יכול לפסוק שעליה לשלם לי פיצויים כבר באותה המשפט, או שעלי לתבוע זאת בנפרד? אני שואל מכיוון ובביטוח שלי יש סעיף של הגנה משפטית במידה ואני נתבע, וחשבתי שאולי עדיף לי לחכות שתתבע אותי בכדי שאיוצג בצורה הטובה ביותר.

        • המשך...
          אייזיק {} | 06/12/2009 19:47

          שלוב רב, מסופק אני אם הביטוח שלך ייצג אותך במסגרת תביעות קטנות, שהרי החוק אוסר ייצוג ע"י עו"ד בתביעות קטנות. אולי ישלח נציג וזה עוד עלול לעשות את העבודה פחות טוב ממך. שווה לבדוק עמם ולהתייעץ. אם הנהגת תקדים אותך אז אתה צריך לתבוע אותה במסגרת תביעה שכנגד. בעקרון זה לא משנה מי מקדים את מי בתביעה כי הצדק אמור לעשות ולא משנה מי יזם ראשון.