המתקין לא בא והמתקין גם לא מטלפן

  • מתקין דוד שמש לא הגיע במשך שבועיים למרות שהבטיח
    יגאל צורף | 05/12/2009 23:22

    בחודש אוקטובר גיליתי נזילה מצינור של קולט שהותקן לפני שנה וחצי עם אחריות ל 5 שנים כאשר בכתב האחריות נרשם שרק אדם שהוסמך על ידי החברה רשאי לטפל בקולט.טילפנתי למתקין והוא אמר שיגיע למחרת. כאשר צילצלתי למחרת אמר ששכח אותי וכי הוא יוצא לחופשה עד לאחר חג שמחת תורה.וכך שוב טלפון ממני והבטחה ממנו שיגיע למחרת . לאחר כשבוע הוא הוא הפסיק לענות לי וכאשר חייגתי בשיחה לא מזוהה הוא ענה אך כששמע את קולי הוא ניתק.לקח לי זמן עד שהבנתי שהוא פשוט עובד עלי.אני חששתי שהאחריות תיפסק אם אזמין אחר אך לבסוף אכן הזמנתי אדם אחר ושילמתי לו 002 ש"ח .איני יודע כמה מיים בוזבזו שכן מהצינור גיליתי פרץ של מיים. אני רוצה לדעת מה הסכום המקסימלי שניתן לתבוע את האדם הזה. הבנתי שיש חוק שמחייב טכנאי להגיע תוך זמן מסויים ואם הוא מאחר אז עליו לשלם סכום מסויים וכאן מדובר באדם שבמשך שבועיים לא הגיע. בנוסף הוא גרם לי עוגמת נפש רבה. כיצד עלי לכמת את סכום התביעה? אני מעוניין ללמד את אותו רשע לקח שהוא לא יעשה זאת לאף אחד אחר. כאשר הוא התקין את הקולט החדש אני ביקשתי ממנו לשים חומר בידוד על הצינור המחבר בין הקולט לדוד אך הוא טען שזה לא בתקן. כאשר הגיע מתקין של חברה אחרת הוא אמר לי שזו הסיבה לדליפה של המיים והוא כן שם חומר בידוד.לדבריו הציפורים אוכלות את הצינור על מנת לשתות מיים ואילו היה חומר בידוד זה לא היה קורה. בתודה מראש,יגאל בתודה מראש.

    • המתקין לא בא והמתקין גם לא מטלפן
      אייזיק {} | 06/12/2009 15:06

      שלום רב, המשא ומתן שלך סביב הגעתו של מתקן הדודים הייתה צריכה להיות אך ורק מול החברה שסיפקה לך את הדוד והאחריות. לדעתי מה שיש ונכון לעשות כעת הוא לעלות את הכל בכתב מול החברה ולבקש את עלות התיקון ששילמת למתקין מטעמך, עלות בזבוז המים עקב התקלה וכן פיצוי על אובדן זמן ועגמת נפש, אחרת תלך עמם לתביעה משפטית. אל תנקוב בסכום פיצוי אלא לאחר שיציעו וזה לא יראה לך כסביר. איך מחשבים עלות בזבוז המים? לוקחים חשבונות מים לפחות חצי שנה לאחור מיום התקלה ועושים שימוש ממוצע לחודש ולאחר מכן מפחיתים את הסכום שיצא מכל חודש שלאחר התקלה וכך יודעים כמה מים בוזבזו כל חודש עקב התקלה. תביעה שלך היום מול המתקין לא תביא לך ברכה כי הוא יכחיש הכל. בכל מקרה ובטרם תפנה לחברה תדבר שוב עם המתקין ותקליט אותו סביב מחדליו בכדי שתיהיה לך הוכחה לטענותיך. מעטפת הבידוד שהורכבה לך הנה לבידוד בלבד ובחלק מהזמן מונעת ניקור ע"י ציפורים ועד התבלותה מהשמש. תבקש שיעטפו את הבידוד בסרט פלסטיק בכדי למנוע התבלותו מהשמש תבקש שמעבר לבידוד ירכיבו לך צינור שרשורי המונע באופן מוחלט מהציפורים לנקר בצינור או בבידוד.

      • מתקין הדוד לא בא לתקן
        יגאל | 06/12/2009 15:36

        הקבלה נושאת את שמו והוא בעל העסק. חלק מהשיחות מוקלטות ואני ממתקין לקבל מספק הטלפון את פירוט השיחות שחייגתי אליו. דווקא השיחה הלא מזוהה אליו לא הוקלטה מכיוון שאיבדתי את מכשיר ההקלטה אך לאחר כמה ימים מצאתי אותה והקלטתי את יתר השיחות כך שלא יעזור לו אם הוא יטען שלא היו דברים מעולם.

        • בהצלחה!  לת
          אייזיק {} | 06/12/2009 16:40