ביטול עסקה

  • עיכוב במסירה
    סוכרייה | 03/12/2009 15:21

    שלום, לפני 9 שבועות ביקרתי בחנות רהיטים והתעניינתי בארון. נמסר לי כי זמן אספקתו הרגיל של ארון מגדם זה הוא 3 חודשים על פי הזמנה מיוחדת אבל, לקוחה אחרת הזמינה ארון זה ובעודו נשלח לישראל היא ביטלה הזמנתה ולכן מאחר ולא מדובר בהזמנה מיוחדת הארון יגיע בעוד שבועיים. החלטתי לרכוש את הארון ושילמתי עבורו. חלפו מספר שבועות, פניתי טלפונית אל החנות מספר פעמים ובכל פעם נאמר לי שהארון יגיע בעוד כמה ימים. חלפו 8 שבועות ואין ארון. שלחתי אל החנות הודעת מייל ובה אני מבקשת לבטל את העסקה בשל האיחור ודורשת את כספי בחזרה. כמו כן פניתי טלפונית אל החנות והודעתי להם על רצוני בביטול והשבה. מהחנות נמסר לי שהם לא מוכנים להשיב לי את כספי אלא לתת לי זיכוי לרכישת מוצר אחר בחנות. (זו חנות קטנה ואין מוצר אחר שאני מעוניינת בו בסכום כ"כ גבוה) טרם קיבלתי את הארון. האם ניתן לבטל את החיוב באשראי? האם ניתן לתבוע השבת הכספים? תודה

    • ביטול עסקה
      אייזיק {} | 03/12/2009 21:53

      מבין שהתעניינת בארון מסויים ולבסוף שילמת על ארון אחר שאמור להגיע בעוד כשבועיים, אך בפועל לא הגיע למרות שחלפו חודשיים? א. תבדקי שלא חתמת על הסכם הזמנה / קנייה שבו קיימת אופציה של עיכוב הסחורה בזמן נקוב משוער ללא יכולת החזר התשלום למעט זיכוי. ב. אם אין כדבר והעיכוב הוא אכן כך זכותך לבטל את ההזמנה ולדרוש את מלוא ההחזר. ג. תבדקי עם חברת האשראי אם ניתן לבטל דרכם את המשך התשלומים. ד. אם העסק לא מוכן להחזיר את התשלום שנגבה וחברת האשראי אינה מוכנה להפסיק את המשך התשלומים זכותך לתבוע. ה. כשאי מאד לכתוב עוד מכתב לעסק ולאיים בתביעה בהמך לביטול מהודעה קודמת.

      • תודה רבה  לת
        סוכרייה | 05/12/2009 22:21