עיכוב בהגעת ארון

  • אי הספקת מוצר כמתחייב
    עמיר חיל | 02/12/2009 22:48

    בחודש אוקטובר רכשתי ארון שלוש דלתות ברשת הום סנטר , שילמתי בכרטיס אשראי בתשלום אחד , ע"פ טופס ההזמנה כתוב שאקבל את המוצר עד 21 ימי עסקים מיום הרכישה וכעבור 12 ימי עסקים הספק יתאם איתי מועד הספקה , עבורו כ-18 יום מיום הרכישה והטלפון המיוחל לא הגיע , זוגתי יצרה קשר טלפוני עם החנות ונאמר לה שאין צורך לדאוג הארון יסופק בזמן , לאור התשובה הנ"ל יצאתי לחופשה מהעבודה כדי לסדר מקום לארון בביתי וכדי לקבל את פני המרכיבים בעת הרכבת הארון , אולם לא מרכיבים ולא טלפון , יצרתי קשר עם ההחנות שנית ואז התברר שההזמנה בכלל לא נשלחה ליצרן ולכן יהיה עיכוב ובגין העיכוב נפוצה, היום הגעתי לחנות לפדות את הפיצוי , הגעתי לחנות והצגתי את עצמי , מיד התקבלתי ע"י סגן מנהל החנות ומוכרנית בכירה ואמרו לי אסוף לתוך עגלה את כל המוצרים שאתה חפץ , בקשתי לדעת מה גובהה הפיצוי שמגיע לי , אמרו לי אל תדאג לא תתאכזב , בהרגשה טובה ומלא חששות אספתי מוצרים בשווי של 560 ש"ח שנראה לי כפיצוי הולם, כשהגעתי בחזרה עם המוצרים לאותם אדונים התגלתה לי התרמית, האדונים פנו למנהל החנות ושאלו אותו איך מסתדרים איתי , מנהל החנות אמר להם לחשב לי את המוצרים בהנחה עיסקית כשלבסוף הסתכמה ב-כחמישים שקלים, לאחר דין ודברים קצר הסכימו להעניק לי עוד שובר של 100 ש"ח, הרגשתי מבוזה פעמיים , ובו ברגע דרשתי לקבל פיצוי של כחמישים אחוז מערך הקנייה או לחילופין לבטל את ההזמנה ולקבל את כספי במזומן במקום, לצערי לא נענתי לשתי ההצעות ועד כתיבת שורות אלו טרם התקבל הארון, שאלתי היא האם יש עילה לתביעה בגין אי הספקת המוצר במועד ובגין עוגמת נפש תודה עמיר חיל.

    • עיכוב בהגעת ארון
      אייזיק {} | 03/12/2009 08:31

      לא כתבת כמה ימים עברו מאז תום ה 21 יום ועד פנייתך כאן? כמו כן לא כתב האם לבסוף נצלת את הפיצוי כפי שכתבת? בכל אופן ומתוך הנחה שנצלת את הפיצוי... אם מדובר במס' ימים נראה שהפיצוי שקיבלת דיי סביר. על מוצרים ב 560 ש"ח שלמת 50 ש"ח ובנוסף קיבלת 100 ש"ח שוברי קנייה. לדעתי, אם לא היית מנצל את הפיצוי הנ"ל יכולת ועד קבלת הארון יכולת לבקש פיצוי דרך בית המשפט, אלא אם כן הפיצוי שהיה מוצע לך היה מספק. נכון שתחכה לקבלת הארון ולאחר מכן תעסוק בחישוב של כדאיות הפיצוי. לציין שבית משפט לא ממהר לפצות על עגמת נפש ובפרט שכבר פיצו אותך.

      • עיכוב בהגעת הארון
        עמיר חיל | 03/12/2009 16:39

        אייזיק תודה והבהרה , מיום ביצוע התשלום וההזמנה עברו 30 ימי עבודה ז"א 9 ימי פיגור , לנושא הפיצוי, שווי הפיצוי שהוצע לי עמד סה"כ על 150 ש"ח בקניית מוצרים בהום סנטר בשווי של 560 ש"ח , ז"א שהכריחו אותי לקנות מוצרים נוספים כדי לממש את הפיצוי כלומר הפיצוי עמד 26.8% מערך הקנייה הנוספת תודה עמיר

        • האם נצלת לבסוף את הפיצוי?  לת
          אייזיק {} | 03/12/2009 21:39

          • לא ניצלתי את הפיצוי.  לת
            עמיר חיל | 03/12/2009 21:41

            • איחור רב בהספקת מוצר
              אייזיק {} | 04/12/2009 08:16

              אם כך, זכותך לבטל את העסקה ולדרוש חזרה את כספך כולל עגמת נפש. רצוי לפנות בכתוב להנהלת הרשת ולדרוש זאת. אם יסרבו והארון יגיע ותסכים לקבלו זכותך לתבוע ולדרוש על האיחור הרב. גם אם תקבל את הארון תשמר לך הזכות לדרוש פיצוי על זמן העיכוב. מציע שתתנה את אי ביטול העסקה בקבלת פיצוי מקדים לקבלת הארון.

              • תודה !  לת
                עמיר | 04/12/2009 18:28