סמכות מקומית

  • אזור
    יוני | 01/12/2009 12:56

    היכן עלי לתבוע בתביעות קטנות: עו"ד שנפטר בפתאומיות והיה אמור ליצגני בבית משפט ברמלה (הוא גם יצגני בכמה בתי משפט פ"ת, כ"ס משפחה הוצל"פ ת"א). אני תושבת ת"א ומשרדו בחיפה.

    • סמכות מקומית
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/12/2009 11:21

      בוקר טוב יוני, לא ברור לי את מי אתה מעוניין לתבוע ולמה. נא פרט.

      • שכ"ט
        יוני | 02/12/2009 14:07

        את השותפים שצריכים להחזיר לי חלק מהכסף כי שילמתי שכ":ט מראש ולא נעשה כלום מלבד הגשת כתב הגנה . תיק שהשכר עליו היה גלובלי ולצערינו הוא נפטר

        • סמכות מקומית
          עו"ד אפי אהרונוב | 02/12/2009 19:17

          ערב טוב יוני, קיימות מספר חלופות אפשריות בתקנות לקביעת הסמכות המקומית. החלופות הרלוונטיות במקרה שלך: א. מקום עסקו של הנתבע - כלומר, כיון שמשרד השותפות בחיפה - כל בימ"ש במחוז חיפה. ב. מקום יצירת ההתחייבות - עם הסכם ההתקשרות עם עוה"ד נחתם במקום אחר ניתן לתבוע בכל בימ"ש באותו מחוז. ג. המקום המיועד לקיום ההתחייבות - כיון שלדבריך שילמת שכר טרחה בעבור שירות מסוים והשירות לא יינתן, ניתן לתבוע במחוז בו אמור להינתן השירות: כלומר, אם עוה"ד קיבל שכר טרחה בכדי לייצג אותך בעתיד בבימ"ש השלום ברחובות - ניתן לתבוע בכל בימ"ש במחוז המרכז, המחוז אליו מסונפת העיר רחובות.

          • פ"ת?
            יוני | 05/12/2009 20:01

            תודה על תשובתך. אם הדיון היה אמור להיות ברמלה האם ניתן להגיש תביעה בתביעות קטנות בפ"ת?

            • סמכות מקומית
              עו"ד אפי אהרונוב | 05/12/2009 22:55

              שבוע טוב יוני, רמלה ופ"ת משתייכות שתיהן למחוז מרכז ועל-כן ניתן לתבוע בפ"ת כאשר מקום ביצוע ההתחייבות נשוא התביעה הוא ביהמ"ש ברמלה. שיהיה בהצלחה.