דמי ביטול קורס

  • שאלה - החזר תשלום על קורס
    אלעד | 01/12/2009 00:45

    שלום לכולם,אני שואל שאלה עבור חברה שלי שנרשמה לקורס מסוים במכללה פרטית ולאחר כחודש (4 שיעורים) החליטה כי הקורס אינו מספיק מקצועי וכי הוא אינו מתאים לה. לאחר 4 שיעורים היא ביקשה לצאת ממנו ולקבל את כספה היחסי חזרה, ולאחר שסרבו להחזיר לה, היא נשארה עוד 2 שיעורים מחוסר ברירה ואז הפסיקה לבוא לגמרי.הסיבה לאי החזרת הכסף היא בגלל מסמך שהיא חתמה עליו בו כתוב (אמנם באותיות קטנות אבל כתוב) משהו בניסוח "מהשיעור הראשון לא יוחזר הכסף חזרה".בראיון לקורס, היא הולחצה כי היא חייבת להרשם מיד כי יש אפשרות שלא ישארו לה מקומות, נאמר לה שאי אפשר לקחת שיעור ניסיון (על אף שראתה 4 אנשים שהופיעו בשיעור הראשון ולא הופיעו באף אחד מהשיעורים הבאים), וכן נאמר לה שהמרצים נותנים יחס אישי לכל חניך. אולם, ב16 השעות בהן היתה בקורס, היא יכלה לסכם את היחס "האישי" הזה בכ-2.5 דקות במצטבר.בקיצור, ניצלו תמימות של אזרחית צעירה שהרגע השתחררה מהצבא...השאלה שלי היא, מה המעמד המשפטי של כל העסק? האם העובדה שעוד 3 אנשים (סה"כ מקבוצה של כ-20) היו לא מרוצים מהקורס והחליטו לפרוש, מגדילה את המעמד המשפטי?בנוסף, החברה שלי פנתה לעו"ד, ידיד משפחה (מפוקפק) לא בתשלום, ונמסר מכתב לאותה מכללה לבקשה להחזיר את הכסף מהמשרד. מהמכללה נמסר בתגובה ששום דבר מהמקרה אינו נכון, ושמכללה מקצועית ואינה מדרבנת אנשים לחתום ושכל הדברים הם על חמורים ועל סף הוצאת דיבה. לפי ידיעתי, כל גוף המקבל מכתב, מחויב להשיב בתוך כ-15 ימים. המכתב נמסר באמצע אוגוסט והתקבל באמצע אוקטובר (חודשיים עברו!!!) ע"י המנהלת הפדגוגית בכבודה ובעצמה. והם עוד טוענים למקצועיות...העו"ד אמר לחברה שלי שלא כדאי להגיש תביעה וזו שמעה לו. אבל לי העסק לא נראה... נראה לי שמדובר בעו"ד שבגלל שהוא לא מקבל תשלום אז אין לו כח לתביעה הזאת...לסיכום, חבל לי מאוד על ה10 אלף שנזרקו כך סתם. מה כן אפשר לעשות בנידון? יש סיכוי לתביעה? ואם כן אז מה סכום התביעה (סכום יחסי של שעות הקורס שנוצלו לעומת השעות הקיימות, מלוא הסכום או מלוא הסכום + פיצוי על עוגמת נפש ובזבוז זמן ומשאבים)?בין אם אני צודק או טועה, חשוב לי לדעת! תודה רבה.

    • דמי ביטול קורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/12/2009 08:05

      אלעד שלום, במספר פס"ד נקבע כי אין הצדקה לדרוש תשלום שכר לימוד מלא עבור קורס כשבפועל התלמיד עזב את הקורס בשלב מוקדם, אם כי יש הצדקה לתשלום חלק ממנו. לדבריך, עזיבת הקורס נבעה, בין היתר, בגלל אי כיסוי ההבטחות של ביה"ס - מה שמחזק את טענות חברתך. בנסיבות אלו אני סבור שיש מקום להגשת תביעה להשבת רוב הסכום ששולם. ניתן וכדאי להגיש את התביעה יחד עם תלמידים אחרים שעזבו בנסיבות דומות או לפחות לזמן אותם לעדות. ניתן להגיש את התביעה כתביעה קטנה ללא ייצוג ע"י עו"ד. בהצלחה.