משהו נוסף

  • תביעה נגד אורנג'
    שירן | 29/11/2009 23:37

    שלום! אני לקוחה בחברת אורנג' וכותבת לכם אחרי טעויות כל כך רבות בחשבונית שלי. כל חודש יש טעות אחרת, בכל חודש אני מוצאת את עצמי רודפת אחרי חברת אורנג' על מנת שיזכו אותי בעבור טעויות חיוב. זה התחיל בכך שנתנו לי מספר חינם לשנה אך בפועל חייבו אותי. מנהלת בשירות לקוחות עמה שוחחתי על כך טענה שהיא בדקה וכי לא מחייבים אותי כלל. לבסוף אחרי הרבה מאוד שיחות למוקד, כעבור כחודש וחצי גילו שהנציג שהזין לי את מספר החינם טעה בספרה. ואז זיכו אותי. בזמן שכל זה קרה גם גיליתי שבטעות העבירו אותי לתכנית אחרת ונאלצתי לרדוף אחריהם 3 חודשים כי כל פעם אמרו כי הנושא בבדיקה. רק אחרי 3 חודשים וקצת קיבלתי סוף סוף את הזיכוי שהגיע לי. אחרי זה במשך כמה חודשים כל חודש נאלצתי להתקשר על מנת לבטל תכנית אינטרנט שמעולם לא הזמנתי. כל חודש אמרו מבטלים וכל חודש זה חזר. רק אחרי כמה חודשים גילו שהייתה תקלה מערכת שבגללה זה לא בוטל בפועל. ושוב זיכו אותי. בפעם אחרת לפני טיסה שלי למשך חודשיים וחצי לחו"ל בקשתי להקפיא את הקוץ נאמר לי כי כל השרותים יוקפאו וכי לא אחוייב על כלום. כשהגעתי לחו"ל, השארתי את המכשיר שלי אצל חברה וכעבור שבועיים נודע לי כי היא עשתה שיחות רבות מהמכשיר שלי, בסכום של כ 550 ש"ח למרות שהקו אמור היה להיות מוקפא! ושוב נאלצתי להלחם עם החברה עד שזיכו אותי. לפני כחודשיים שמתי את המכשיר שלי בתיקון וכשהחזירו לי את המכשיר החזירו לי אותו עם פלסטיקה לא שלי. שירות הלקוחות הזמין לי שליח והמתנתי בבית בשעות שהיה אמור להגיע. התקשרתי קצת לפני שהיה אמור להגיע על מנת לבדוק פחות או יותר מתי הוא יגיע במסגרת הטוח שנתנו לי והסתבר שהוא בכלל לא מגיע! לאחר מכן שוב הזינו לי שליחות. ביקשתי שיגיע בצהריים אך הוא הגיע בבוקר ואני לא הייתי בבית ושוב הזינו לי שליחות ושוב ביקשתי שליחות בצהריים וכמובן ששוב הוא היע בבוקר. ורק בפעם הרביעית הגיע השליח. ואז בטעות חייבו אותי על השליחות ושוב נאלצתי לרדוף אחרי אורנג'. והנה עכשיו גיליתי שמספר שהיה אמור להיות לי ב 90% הנחה - משום מה חוייב במחיר מלא! הטעוות לא מפסיקות - וזה רק מה שאני זוכרת עכשיו בסערת הרגשות כשגיליתי את החיוב החדש :) מה אפשר לעשות - האם יש עילה לתביעה? האם יש לי זכות להתנתק מבלי לשלם קנס - גם פה הם טעו, כאשר החליפו לי בטעות את התכנית, הם חידשו לי את ההתחייבות והבטיחו לתקן את זה ועד היום זה לא סודר... באמת שזה מייגע לרדוף אחריהם כל פעם, בזבזתי המון זמן ואנרגיה בגלל זה! אשמח לתגבוה במהרה, תודה!

    • משהו נוסף
      שירן | 29/11/2009 23:48

      ידוע לי שאורנג' מקליטה את השיחות שלה, האם במקרה של תביעה הם חייבים להתיג את השיחות שלי מולם? שכן זו אחת הדרכים להוכיח את כמות השיחות עקב טעויות שיש לי איתם ומה לגבי הסטוריית שיחות ? אגב גם בחשבוניות שלי אפשר לראות שכמעט בכל חשבונית יש זיכוי, לפעמים אני מגיעה למצב שאורנג' חייבת לי כסף ואני מקבלת חשבונית עם מינוס! ממש מצחיק - הם משלמים לי להיות לקוחה. רק חבל שזה לא באמת מצחיק כי באמת שזה כבר עבר כל גבול! :)

      • תקלות ברצף
        אייזיק {} | 30/11/2009 08:31

        תביעה תמיד אפשר להגיש, אך בכדי שתתקבל לטובתך, יש לעשות מהלכים מקדימיים ולהשיג אסמכתאות שיחזקו את התביעה. א. תארגני את כל החומר והאירועים ברצף כרונולוגי כשכל אירוע מתועד בנפרד בכדי שלשופט יהיה קל להבין. ב. לעלות את הכל בכתוב לכתב תביעה מסודר ומובן ולבקש פיצוי, החזר, ניתוק ללא חיוב לפי בחירתך. אם את מבררת עמם דבר מה בהמשך רצוי שתקליטי כולל תמלול ותגישי לבית המשפט כראיה.

        • ומה לגבי
          שירן | 30/11/2009 10:06

          תמליל השיחות שהם גם מקליטים וגם מתעדים? האם השופט יבקש מהם להציגן? אם הוא רק שומע את השיחות או קורא את כל ההסטוריה, הוא נותן לי מניות באורנג' :) ואיך בכלל אני תובעת? אם זה בתביעות קטנות - איך אני יודעת מה גובה הפיצוי שאני צריכה לבקש? זיכוי קיבלתי בכל פעם שהם טעו - ועכשיו אני שוב מחכה לזיכוי עבור הטעות החדשה.. כך שהפיצוי הוא עבור עוגמת נפש בלבד...

          • המשך
            אייזיק {} | 30/11/2009 15:07

            אם הם יטענו שיש בידם להוכיח ההיפך מטענותייך וזאת על סמך חומר מוקלט, זכותך לבקש לקבל דיסק לשמיעה ותמלול. כנ"ל את צריכה לעשות מולם אם יבקשו. יש קושי רב לשכנע שופט למתן פיצוי בשל עגמת נפש. את צריכה לעבוד קשה בכדי להוכיח זאת. להציג תדפיסי חשבון לחיוב וזיכוי כפי שקרה בפועל, פירוט שיחות מולם, זמן עבודה שבוזבז וכל דבר שיש בו להוכיח עגמת נפש. כמה לתבוע? רק אחרי שתרכזי את הכל ותתמחרי את העלויות ביחס למשכורת היומית מול הזמן שבוזבז והשיחות טלפון יהיה לך קל לקבוע סכום.

            • תודה רבה!  לת
              שירן | 30/11/2009 21:42