תביעה בגין הפרת 'חוק הספאם'

  • חוק התקשורת (בזק ושידורים) סעיף 30א
    חנון85 | 20/11/2009 17:06

    שלום שמי חנן ורציתי לשאול אם יש סיכוי לנצח במשפט בתביעות קטנות.המקרה שלי הוא כזה:חברה בע"מ שלחה אלי מסרים לפלאפון האישי שתוכנם בשפה הרוסית.אני לא הכרתי את החברה הזאת עד שהתקשרתי לבקש שיפסיקו לשלוח ההודעות.אחרי שדברתי עם נציגה נאמר לי שיופסקו ההודעות. אחרי שבוע קבלתי עוד הודעה. התקשרתי לבקש בשנית שיפסיקו במשלוח ההודעות וגם הפעם נאמר ע"י הנציגה שמשלוח ההודעות יפסק. אחרי שבועיים מיום הפניה השני התקבלה עוד הודעה. כשראיתי שאין עם מי לדבר הגשתי תביעה במחלקת תביעות קטנות.מהחברה נשלח כתב הגנה שבו כתוב שההודעות, אשר בשפה הרוסית, מודיעות על פעילות שנעשתה בחברתם ע"י לקוח שהשאיר את מספר פלאפון הזה (שלי). רוב ההודעות כתובות בצורה זהה לתוכן ההודעה שתורגמה ע"י החברה בכתב ההגנה. ישנה הודעה אחת שהיא פרסומת לחברה אחרת שנשלחה מטעם הנתבעת (ההודעה השלישית או הרביעית שקבלתי מהנתבעת).האם אוכל לטעון לכך שיתכן שמדובר בשיטת פרסום שנועדה לעקוף את חוק התקשורת (בזק ושידורים) סעיף 30א בכך שהיא מחדירה בעקיפין למודעות הציבור את שירותיה/מוצריה של אותה חברה כמו שקרה במיקרה שלי? (לא הכרתי את החברה ואת שירותיה עד לבירור שעשיתי עקב קבלת ההודעות מטעמה) או שגם הודעות מהסוג הזה (שמודיעות על פעילות בשרותי החברה) יחשבו כפרסומת לאחר שבקשתי להפסיקם ושלא נענת דרישתי?אסיים בכך שאומר שהחברה ממשיכה עד היום לשלוח לי הודעות למכשיר הסלולר האישי שלי גם אחרי שהיא שלחה כתב הגנה מטעמה.תודה רבה על הזמן שהקדשתם לי ועל הסיוע בהבנת מצבי לפני המשפט הקרב ובא.

    • תביעה בגין הפרת 'חוק הספאם'
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/11/2009 22:58

      שבוע טוב, הבעיה בתביעות מהסוג הזה היא היעדר יכולת להוכיח שביקשת שיפסיקו לשלוח אליך הודעות (כיון שהבקשה נעשתה בשיחה ולא בפנייה מסודרת בכתב). ואולם, כיון שלדבריך הם ממשיכים לשלוח אליך הודעות גם לאחר שהוגשה תביעה (ואף הוגש על-ידם כתב הגנה) סיכוייך לזכות בתביעה גבוהים מאוד. ה'קונספירציה' שחשפת יכולה לחזק את תביעתך החזקה, יחסית, ממילא. בהצלחה.

      • תודה אפי אהרונוב
        חנן85 | 21/11/2009 23:15

        שמחתי לשמוע שסיכויי לזכות גבוהים.שבוע מצויין :)

      • רק עוד שאלה קטנה
        חנן85 | 21/11/2009 23:22

        האם ההודעות מהסוג שהם שלחו לי נחשבות כספאם (הודעות ממודיעות על שימוש בשירותים של חברתם) או שרק ההודעה היחידה שפרסמה חברתם על מוצריה של חברה אחרת יחשב כספאם?